مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست محجوریت متوفی

سلام. میخواستم بپرسم آیا بدون علت خاصی میشود دادخواست محجوریت برای شخصی که فوت کرده داد؟!
بطور مثال پدر بنده در اواخر عمر دچار سرطان شدن و در ماه‌های آخر قدرت تشخیص رو از دست داده بودن، ما میترسیم اطرافیان از این موضوع سواستفاده کرده و اسناد عادی از ایشون تنظیم کرده باشند. حالا که فوت شدن ما میتوانیم برای رسیدگی به حجر دادخواست بدیم؟ یا صبر کنیم تا اشخاصی که احتمالاً از محجوریت ایشون سواستفاده کردن برای اثبات اسناد خودشون جلو بیان و قانونی اقدام کنن، بعد ما برای محجوریت مرحوم پدرمون دادخواست بدیم؟! آیا اصلاً بدون علت خاصی(یعنی کسی سواستفاده نکرده باشه در زمان حیات) نمیشه دادخواست محجوریت داد؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

خیر اثبات حجر بر عهده پزشک و قاضی است . بی دلیل نمیشود

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با توجه به توضیحات مذکور اظهار نظر دقیق حقوقی مستلزم بررسی مدارک و اخذ توضیحات بیشتر از شما و گفتگو متقابل می باشد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بله برای پیش گیری از عدم سوء استفاده دادخواست اثبات حجر دهید