مشاوره حقوقی رایگان - ایا پدر متوفی از حقوق او مستمری میگیرد؟ انحصار وراثت

سلام وقتتون بخیر
پدر من حدود 6 سال پیش فوت شدند و مادر من حقوق رو از تامین اجتماعی دریافت میکنند تا به امروز. پدر پدری من (پدربزرگم) در قید حیات هستند و ایشان تا به امروز از حقوق پدرم دریافت نکردند نمیدونم بخاطر اینه که شامل گرفتن مستمری نمیشن یا از قانون اطلاعی نداشتند با توجه به اینکه پدربزرگ من بالای 60 سال سن دارند و از کار افتاده نیستند و تحت تکفل پدرم هم نبودند و همچنین حقوق بازنشستگی خود را دریافت میکنند. اگر که اقدام کنند برای گرفتن مستمری از حقوق پدرم میتونن سهم ببرن؟
و اینکه بعد این سال ها برای انحصار ورثه اقدام کردیم و اسم پدربزرگم در وراث امده است اگر ایشان فوت کنند سهم ایشان از اموال پدرم به فرزندان او داده میشود؟ یا اینکه نمیتوانند دیگر سهمی داشته باشند!
و در اخر اگر برای انحصار ورثه اقدامی نمیکردم و پدربزرگم فوت میشدند و بعد ان اقدام میکردم سهمی دیگر به ایشان نمیرسید؟

پاسخ ها :

ندا احمدی

سرکار خانم ندا احمدی :

در خصوص سوال دوم . سهم الارث پدربزرگ از پدر شما به فرزندان ایشان می رسد . سوال سوم . با توجه به تقدم فوت پدر شما نسبت به پدر بزرگ هر زمان برلی حصر وراثت اقدام می کردید ایشان جز ورثه بود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
مستمری به پدربزرگ شما زمانی پرداخت میشد که در زمان حیات پدرتان تحت تکفل پدر شما بوده باشد .
بعد از فوت پدربزرگ وراث پدربزرگ سهم الارث وی از اموال پدر شما را می برند چه انحصارت وراثت را انجام داده یا نداده باشید فرقی نمی کند