مشاوره حقوقی رایگان - مستمری گرفتن بعد از چند سال فوت پدر

سلام و عرض ادب و خسته نباشید
20 سال پیش پدر بزرگم فوت کردن و مادر بزرگم تا 10 سال پیش مستمری بگیر از تامین اجتماعی بودند. متاسفانه پدرم 3 ماه پیش فوت کردند. مادرم سرطان داره و وضع مالیمون خوب نیست و مستاجریم.
آیا مادرم میتونه درخواست مستمری پدربزرگما بکنه یا نه؟؟؟
مرسی از لطفتون

پاسخ ها :

پرسشگر :

سلام و خسته نباشید
ممنون از جواب دهی و راهنماییتون ولی هیچ راهی نداره‌ یعنی؟؟
بازم یه دنیا تشکر از راهنماییتون

مريم السادات پيراسته

سرکار خانم مريم السادات پيراسته:

با سلام.طبق قانون نوه از موارد ارث برنده از مستمری نیست

حبیب اله زارع باقی آبادی

جناب آقای حبیب اله زارع باقی آبادی :

منظورازپدربزرگ پدرمادری است یاپدرپدری

پرسشگر :

سلام و خسته نباشید.
منظورم نوه نیست.
منظورم مادرم هست که از بیمه پدر خودش استفاده کنه.
گفتم که پدر مادرم 20 سال پیش فوت کردند و مادره مادرم از بیمه مستمری میگرفت به مدت 10 سال بعد از فوت پدر بزرگم.که مادربزرگمم فوت کردند و چون مادرم شوهر داشت بهش تعلق نگرفت.
میخواستم بدونم حالا که پدرم فوت کرده و بیمه هم نداشت. مادرم بعداز 10 سال میتونه درخواست کنه که از بیمه پدره خودش استفاده کنه؟؟؟
ممنون از پیگیری و جواب دهی تون

جهانبخش باقری مطلق

جناب آقای جهانبخش باقری مطلق :

سلام طبق بند 3ماده ماده 48 قانون خانواده که بیان می دارد:«فرزنـدان اناث در صـورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور تا سن بیست سالگی و بعد از آن منحصراً درصورتی که معلول از کار افتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند حسب مورد از کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می‌گردند». به مادر شما چون همسرش فوت کرده مستمری تعلق خواهد گرفت.