مشاوره حقوقی رایگان - قرار عدم استماع دعوی بدوی

درخصوص یک فقره چک حقوقی با دو امضا برای خواسته تاخیر تادیه حکم محکومیت تضامنی صادر شد مدیر عامل و شرکت جداگانه اعتراض کرد و پرونده به تجدیدنظر رفت و مستشاران با دو استدلال که چک مشمول مرور زمان شده طبق ماده 318 ق.ت و اینکه دارنده باید مبلغ چک رو ثابت کنه لذا نسبت به تجدیدنظر خواه قرار عدم استماع دعوی بدوی صادر کرد
حال سوال اینست که
ایا این دادنامه تجدیدنظر نسبت به صاحب حساب یعنی شرکت تسری دارد (یعنی مشمول ماده 359 ایین دادرسی مدنی میشود)؟
سوال دوم :اگر شرکت جای اعتراضش باقی باشه وبه اعتراضش رسیدگی کنند و بره تجدیدنظر
ایا باز هم باتوجه باینکه علتی که باعث قرار عدم استماع نسبت به مدیر عامل شده همچنان باقیست (یعنی همان مشمول مرور زمان) قرار عدم استماع نسبت به شرکت هم صادر میشود؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر صادرکننده چک در هر حالتی باید ، مبلغ چک را بپردازد و مرور زمان شامل صادرکننده چک نمیشود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
چون مدیر عامل نماینده شرکت بوده و برای عمل تجاری چک از طرف شرکت صادر کرده پس مرور زمان حاکم است.
طبق ماده 318 قانون تجارت اگر چک برای عمل تجاری صادر شده باشد یا از طرف تجار صادر شده باشد مشمول مرور زمان 5 ساله است .
صدور چک از طرف مدیر عامل مشمول آن قسمت است که بیان میدارد : برای عمل تجاری صادر شده باشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
صادرکننده در هر صورتی وجه چک را باید پرداخت کنه

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام صادرکننده در هر صورتی وجه چک را باید پرداخت کند

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
وجه چک در هر صورت باید پرداخت گردد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

نیاز به بررسی دادنامه و اخی توضیحات بیشتر دارد

تهمینه عزیزی

سرکار خانم تهمینه عزیزی :

با سلام. شرکت صادر کننده چک است و مرور زمان سامل صادر کننده نمیشود.