مشاوره حقوقی رایگان - بدهکاری به یک سایت خدماتی

با سلام من عضو سایتی بودم که مشغول فعالیت ترجمه بودم، روند کار چنین بود که کارفرما و مجری طرح (که بنده باشم) مبلغی رو به عنوان بیعانه وسط میذاشتیم و در پایان، پس از اتمام ترجمه طرفین مبلغ بیعانه ی خودشون رو از سایت پس می گرفتند و مبلغ اصلی به مجری طرح انتقال داده میشد. نکته ی اصلی که وجود داره این بود که ما حسابمون رو تو سایت شارژ می کردیم و یه موجودی قابل برداشتی در سایت داشتیم. که سایت مبالغ بیعانه و حق الزحمه ی مجری یا خسارت یا هر مبلغی رو که لازم بود از اون موجودی قابل برداشت ما، کم می کرد(مثل اپراتور هایی تلفن همراهی که میشه از طریق موجودی سیم کارت اینترنت خرید) حالا نکته مهم تری که وجود داره اینه که به طور طبیعی در صورتی که موجودی من کمتر از مقدار بیعانه ای که کارفرما تعیین کرده باشه، سایت یک خطا میده که موجودی شما کمتر از مقدار بیعانه است و لطفا حساب خود را شارژ کنید. آخرین باری که موجودی حساب من 0 بوده و من از مقدار حساب خودم اطلاعی نداشتم، با فرض این که در حسابم پول دارم. در پروژه ای شرکت کردم که کارفرما 600 هزار تومان بیعانه درخواست داده بود. حال سایت از نظر نرم افزاری ایراد پیدا کرده بوده و با وجود این که من موجودی حسابم 0 بود مبلغ 600 هزار تومن رو از حساب من کسر کرده و موجودی حساب من رو منفی 600 هزار تومن کرده(مثل این که شارژ سیم کارت شما 0 باشه و روی یه بسته ی سالانه ی اینترنت به قیمت 600 هزار تومن کلیک کنید و سایت به جای این که به شما خطا بده که شما موجودی ندارید، بسته رو برای شما خریداری کرده و موجودی سیم کارتتون رو منفی 600 هزار تومن بکنه). حال ادعای سایت این است که هر ایرادی که رخ داده الان شما بدهکار سایت هستید و هر چه سریع تر موجودی حساب خودتون رو شارژ کنید در غیر این صورت پیگیری قضایی شده و شما علاوه بر مبلغ بدهکاری، مبلغ وکیل و هزینه های دادگاه رو باید پرداخت بکنید. و دفاع من در مقابل این است که : من با اعتماد بر این که سایت خودش موجودی من رو چک می کنه و امکان نداره من موجودی منفی داشته باشم. پروژه رو تایید کردم. در غیر این صورت پروژه رو تایید نمی کردم و این مسئولیت متوجه سایت است که حساب منفی برای شخصی ایجاد نکنه. یعنی ممکن بود کارفرمایی مبلغ 100 میلیون رو به عنوان بیعانه تعیین بکنه و من هم صرفا با این فرض که مبلغ منفی در هیچ سایتی نداریم، تایید می کردم، سایت مبلغ 100 میلیون منفی رو برای من ثبت می کرد و سپس درخواست پرداخت حساب منفی رو از من داشت؟ آیا هیچ مسئولیتی متوجه سیستم نرم افزاری سایت و صیانت از امنیت مالی، کاربران بر عهده ی سایت نیست؟ نکته ی دومی که وجود داره اینه که سایتی که مسئله ی مهمی مثل مقدار موجودی حساب رو اشتباه می کنه، از کجا معلوم مبلغی که هم اکنون نشون میده درسته ؟ ممنون میشم دوستی راهنماییم بکنه، من دانشجو هستم و توان مالی بالایی ندارم. برای همین 600 تومن برای من مبلغ قابل توجهی است ! ممنون!

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام برای دادن پاسخ صریح باید جزییات موضوع بررسی گردد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است؛ و امکان ارائه پاسخ به این شکل کلی وجود ندارد.