مشاوره حقوقی رایگان - فروش مال مشاعی

در راستای سوال قبلی من
باغ مشاعی که 2000متر هست و دیوار کشی شده که یه اتاقک و منبع داره و به همین دلیل قابل تفکیک نیست و دو سند مجزای تک برگ دارد اگر شریک سهم خود را به کسی دیگر بفروشد بدون اینکه به ما بگوید فروختم
برای‌ ما حق شفعه ایجاد می‌شود که بتوانیم سهم فروخته شده را با مراجعه به دادگاه بخریم و یا کل آن را به دیگری بفروشیم و یا به خود شخص خریدار من تحت چه عنوانی می‌توانم دادخواست حقوقی بدهم‌؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

دادخواست ابطال مبایعه نامه و اگر سند رسمی گرفته ابطال سند رسمی

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

حق شفعه فوری است وباید فورا طی اظهارنامه به خریدار ابلاغ کنید که از حق شفعه میخاید استفاده کنید، اگر حاصر نشد به دادگاه تحت عنوان ابطال بیع به استناد حق شفعه

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

حق شفعه در مال غیر منقول که بین دو نفر شریک وجود داشته باشد محقق خواهد شد لذا با توجه به توضیحات مذکور می‌توانند از حق شفعه خود استفاده نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
مراتب را با ارسال اظهارنامه اعلام کنید و سپس طرح دعوا کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

حق شُفعه در علم حقوق ایران و همچنین در فقه به این معنی است که هر گاه اموال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر به صورت مشاع مشترک باشد و یکی از دو شریک سهم خود را به شخص سومی به قصد بیع بفروشد، در این حالت برای شریک دیگر حق شفعه به وجود می‌آید به این ترتیب که شریک می‌تواند مبلغی را که شخص سوم به شریک خود داده را به وی بدهد و سهم و حق وی را تملک کند. به کسی که صاحب این حق است شفعه گفته می‌شود.

اگر این انتقال و جابه جایی به وسیله هبه یا صلح یا [[معاوضه]] یا قرار دادن مهریه باشد باعث ایجاد حق شفعه نمی‌گردد و سهم مشاعی که فروخته می‌شود باید مبیع معامله باشد نه ثمن معامله.[1] به‌بیان‌دیگر اگر عرصه و اعیان ملک دارای «تنها دو مالک» باشد؛ و یکی از 2 نفر دارندگان با انجام عقد بیع (مبایعه‌نامه) ملک را بفروشد، مالک دیگرمیتواند مبلغی که خریدار به فروشنده پرداخت کرده را به خریدار بپردازد و همه ملک را به تملک خود درآورد، به این کار در اصطلاح حقوقی حق شفعه گفته می‌شود.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام ایجاد حق شفعه نیاز به چندین شرط دارد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شفعه در مال غیر منقول که بین دو نفر شریک وجود داشته باشد محقق خواهد شد لذا با توجه به توضیحات مذکور می‌توانند از حق شفعه خود استفاده کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر حق شفعه برای شما ایجاد نمیشود زیرا
برای ایجاد حق شفعه ، باید مال غیر منقول باشد ،
باید مال قابل افراز ( قابل تقسیم ) باشد ،
باید فقط دو شریک باشند و نه بیشتر ،
باید شریک ، مال را در قالب عقد بیع ، انتقال داده باشد ،
باید سهم انتقال یافته شریک ، در قالب مبیع باشد و نه ثمن و ...

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

دادخواست ابطال معامله و اعمال حق شفعه ثبت نمایید