مشاوره حقوقی رایگان - فروش خودرو

با سلام من در تاریخ 1400/02/06 یک دستگاه ماشین پراید مدل 90 را به قیمت 69500000 تومان با یک قولنامه دستی که بین من و خریدار امضا شد درقبال دریافت 10000000 تومان من ماشین رو همراه کارت ماشین بیمه و معاینه فنی به ایشان تحویل دادم و مابقی رو ایشون یک هفته بعد واریز و مبلغ 1500000 تومان برای محضر نگه داشت اما طی تماس من برای ثبت وکالت فروش و سند محضری ایشان هر بار به بهانه ای به تاخیر می انداخت تا اینکه در تاریخ 1400/06/14 ایشان تصویر کارت ملی یک خانم را برای من فرستادند و گفتند وکالت فروش به نام ایشان ثبت شود ایشان از آشنایان هستند و ماشین را به ایشان فروخته اند ایشان چون در شهر دیگری هستند بعداً خواهند آمد من هم اقدام به ثبت و امضا وکالت فروش به مدت 2 هفته و تسویه خلافی تا تاریخ قولنامه و تسویه عوارض نمودم و کارت سبز وخودرو و سندهای محضری قبلی در محضرخانه ماند و در عصر همان روز بقیه مدارک سند کارخانه سوئیج و کارت سوخت خودرو رو از طریق دوستی مشترک برای خریدار قولنامه ای فرستادم و به ایشان گفتم برای امضا به محضر بروند تا اینکه امروز خریدار دوم با من تماس گرفتن که کارت سوخت به ایشان تحویل نشده من هم گفتم کارت را من به خریدار اول دادم و از ایشان پیگیر باشند تا اینکه ساعتی بعد خریدار اول تماس گرفته و گفتند من کارت سوخت ندیدم و در صورت نبودن کارت معامله را فسخ میکنم در حالیکه دوست من قویا میگوید کارت را همراه اسناد دیگر تحویل داده است در حالیکه معامله انجام شده پول آن داده شده پدر معامله فرصت 24 ساعتها برای کارشناسی خودرو قید شده و در معامله حتی وجود دوقطعه رنگ و بی رنگ بودن بقیه خودرو قید شده ایا به خاطر کارت سوخت میتوان معامله را فسخ کرد ؟ لازم به توضیح است طی استعلام از پلیس 10 حداکثر ظرف 40 روز دوباره کارت سوخت صادر میگردد حتی من راضی به پرداخت هزینه صدور کارت و ماله التفاوت سوخت سهمیه مدت فوق نیز هستم سوال دیگرم اینست که آیا او می‌توانست قبل از صدور سند و پلاک اقدام به معامله دیگری نماید ؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

خیر معامله شما صحیح و قانونی بوده و به صرف عدم تحویل کارت سوخت قابل فسخ نیست