مشاوره حقوقی رایگان - ابطال تقسیم نامه

با سلام. در حدود 10سال پیش تقسیم نامه عادی بین وراث نوشته شده و و هر یک در سهم مشخص شده خود تصرف داشته. و برخی از وراث سهم خود را به غیر فروخته و برخی هم معاوضه کرده و اقدام به ساخت بنا نموده اند. حال برخی از وراث دادخواست ابطال تقسیم نامه مطرح نموده اند دادگاه به این خواسته ترتیب اثر میدهد ؟ اگر ابطال شود تکلیف زمین فروخته شده چه میشود؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
با توجه به تقسیم ماترک وتایید ان توسط وراث وتصرفات عملی دران ابطال تقسیم نامه مسموع نیست ودعوی رد خواهد شد

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

با سلام اصل برصحت است مگر اینکه خلاف ان ثابت بشود وقتی همه وراث تقسیم نامه را قبول وامضا کرده باشند امکان ابطال ان بسیار ضعیف هست

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

اگر ادعای ابطال تقسیم نامه به دلایل قانونی باشد و دادگاه حکم صادر کند معاملات بعدی در حکم معامله فضولی است و تحت شرایطی قابل ابطال است

خیام نیک آرا

جناب آقای خیام نیک آرا :

با سلام اولا تصرف سهم الارث دلیلی بر صحیح بودن تقسیم نامه نیست ثانیا اکر تقسیم به اشتباه باشد قابلیت ابطال دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام اگر تقسیم نامه توسط وراث تنظیم بشود و همه همه وراث تقسیم نامه را امضا نمایند دیگر وراث نمیتوانند درخواست ابطال تقسیم نامه را نمایند مگر تقسیم ماترک به غلط صورت گرفته باشد
یا در میزان سهم وراث
اشتباه صورت گرفته باشد یا سهم یکی از وراث ، مال متعلق به غیر باشد یا سهم یکی از وراث فاقد ارزش باشد که در این صورت هر کدام از ورثه میتوانند دادخواست ابطال تقسیم نامه را مطرح نمایند
جهت نیاز به مشاوره تماس بگیرید

یک وکیل

ابطال تقسیم نامه شرایط خاصی وارد در صورت عدم مراعات تقسیم قانونی امکان ابطال وجود دارد اگر ابطال شود طبق مقررات ارث تقسیم میشود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
باید دید برمبنای چه دلیلی ابطال تقسیم نامه را مطرح نموده اند اگر تقسیم نامه توسط کلیه وراث امضاشده باشد نمی توان ابطال آن را خواست مگر در موارد اشتباه یا مستحقق للغیر شدن سهم بعضی وراث و...اگر این موارد اثبات گردد معاملات قبلی قابل ابطال خواهد شد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

درخواست ابطال اگر مستند قانونی نداشته باشه کاری از پیش نمی بره