مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت نفقه و مهریه

با سلام خدمت شما وکلای عزیز من واسه پرداخت نفقه جاریه معوقه درخواست اعسار کردم و قاضی با درخواست موافقت کرد و قرار بر این شد هر ماه مبلغ 400 هزار تومان پرداخت کنم (بمدت 12 ماه) هم زمان نامه ای از اداره ثبت به شرکت محل کارم رسیده که درخواست شده هر ماه یک چهارم حقوقم و به اداره ثبت بابت پرداخت مهریه (بنا به درخواست همسرم) بپردازند (مشهد از طریق اداره ثبت مطالبه مهریه میشود) حال با توجه به پرداخت هم زمان نفقه و مهریه میتوانم از قاضی خانواده که با درخواست پرداخت اقساطی نفقه موافقت کرده بخواهم با توجه به قانون کسر کل دیون از 1/4 حقوق که تا زمان استهلاک کامل نفقه پرداخت مهریه به تعویق بیفته لازم به ذکره که از طریق اداره ثبت درخواست کردم این کار و که اداره ثبت گفت شما باید از دادگاه خانواده بخواین به ما نامه بدن دال بر اینکه فعلا درخواست مهریه رو بصورت معلق در بیاریم.
ضمنا نامه هایی که از اداره ثبت به شرکت های خصوصی میدن مربوط به کسر یک چهارم حقوق پرسنل چقد حالت اجرایی داره چون شرکتم توجهی به نامه نمیکنه و میگه به من مربوط نمیشه چون این نامه دادگاه که نیست بخوام بهش عمل کنم نامه اداره ثبته.
با تشکر فراوان

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. نفقه و مهریه حق همسر شماست و حکم دادگاه و کسر یک چهارم حقوق حضرتعالی بابت مهریه کاملا قانونی و درست است و بعید می دانم دادگاه بپذیرد که کسر مهریه از حقوق حضرتعالی را تا پرداخت کامل نفقه معلق نماید.

یک وکیل

سلام " توقیف یک چهارم حقوق و مزایای استخدامی شما بابت اجرای حکم نفقه به مدت 12 ماه و همزمان توقیف یک چهارم دیگر از حقوق و مزایای استخدامی شما بابت مطالبه مهریه همسرتان از طریق اجرای اداره ثبت طبق ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی نمی تواند مبنای قانونی داشته باشد . هر چند توقیف حقوق و مزایای استخدامی شما بابت دو منشأ بدهی و از دو مرجع متفاوت یکی دادگاه و دیگری اداره ثبت صورت گرفته اما اداره یا شرکت متبوع کار شما تکلیف قانونی نداشته و ندارد بیش از یک چهارم حقوق و مزایای استخدامی شما را آنهم برای بیش از یک نوبت و یکبار توقیف و کسر نماید و می بایست به محض درخواست اداره ثبت به مرجع ثبتی پاسخ می داده حقوق و مزایای استخدامی شما قبلاً به دستور دادگاه به میزان یک چهارم توقیف و به مدت 12 ماه کسر می شود و فعلاً موجب قانونی برای توقیف و کسر حقوق و مزایای استخدامی وجود ندارد مگر پس از پایان مدت 12 ماه بابت اجرای حکم نفقه . وگرنه چنانچه بدین صورت عمل ننموده از اجرای مفاد ماده 96 قانون تخلف نموده است . به هر حال در فرض سؤال شما بعید به نظر می رسد دادگاه اجرا کننده حکم نفقه خارج از صلاحیت خود و حکم صادره بخواهد و یا بتواند در مورد اجرای حکم مهریه شما از طریق اجرای ثبت ورود کند و مانع اجرای حکم توقیف و کسر از حقوق استخدامی شما بابت مهریه شود .

یک وکیل

سلام" از مدیر یا مدیران محترم سایت دادراه تقاضا می شود لطفاً متناسب با حوزه قضایی فعالیت هر وکیل و مشاور حقوقی محترم ، سؤالات و یا خدمات حقوقی مورد تقاضا اشخاص ساکن در آن حوزه را در صندوق پاسخ به سؤالات و خدمات وکیل و مشاور حقوقی محترم قرار دهند . با تشکر ( حوزه قضایی فعالیت ما در تهران است ولی مجبور می شویم به سؤالات افراد ساکن در اقصی نقاط ایران پاسخ دهیم !!!

پرسشگر :

با عرض پوزش از جناب آقای حمیدرضا گنجی

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام.بیشتر از 1چهارم نمیشه از حقوقتون کسر شه.بنده از وکلا مشهد هستم و در جریان مهریه هستیم نگران نباشید.و شرکت در قبال نامه ارسالی ثبت توجهی نمیکنه بر شما مسولیتی بار نیست.

پرسشگر :

سلام سرکارخانم طاهری

با تشکر از راهنمایی شما و همکاران گرامیتان

یک وکیل

با سلام.شما میتوانید بعد از مدتی مجدد درخواست تعدیل نفقه بدید تا رقم تنزل پیدا کنه و با توجه به اینکه اداره ثبت مرجع رسمی است ،شرکت شما توجیهی برای عدم تمکین در مقابل ثبت نداره و مکلفه اجرا کنه. اگر راهنمایی بیشتر لازم داشتید بنده مشهد هستم.