مشاوره حقوقی رایگان - تنظیم سند

سلام
همسر بنده در سال93 یک واحد آپارتمانی بصورت قولنامۀ بنگاهی خریداری کرد که چک های آن را بنده صادر کرده و تحویل فروشنده داده‌ام. مفادی در این بیعنامه نوشته شده که اکنون با توجه به پیشامدهایی مشکل آفرین گردیده است:
- طرفین متعهد شدند جهت تنظیم سند طبق قرارداد در تاریخ 93/8/1 در دفتر اسناد رسمی با توافق طرفین یا اعلام بانک مسکن حاضر شوند و فروشنده متعهد گردید سند را به نام خریدار یا هرکسی که خریدار معرفی نماید انتقال دهد.
که البته سند توسط فروشنده با تأخیر بیش از یک سال و در اسفندماه 94 حاضر گردید و با توجه به رفاقت قبلی و اینکه هیچگونه وجهی بابت تأخیر در تنظیم سند در بیعنامه درج نگردیده بود، وی در فروردین 95 یک اظهارنامه مبنی بر اقدام جهت پرداخت چک و تنظیم سند در دفترخانۀ موردنظر خودش برای همسرم فرستاد که همسر بنده هم به وی پاسخ داد طبق قولنامه پس از آماده شدن وام بانک مسکن و تسویه‌حساب نهایی و توافق طرفین اقدام مقتضی صورت خواهد گرفت.
- پرداخت آخرین چک به شمار... بمبلغ... همزمان با دریافت وام مسکن
از آنجاکه سند را در موعد مقرر حاضر نکرده بود و نوبت وام اداره بنده هم رد شده بود و ازطرفی وام مسکن فروشنده هم مهیا نشد، فروشنده در خرداد95 چک بنده را به شخص ثالث واگذار کرده و او هم چک بنده را برگشت زده و پس از طی مراحل دادگاه و رأی اعسار مقرر شد ماهیانه مبلغ یک میلیون تومان قسط دهم.
- بین فروشنده و خریدار توافق گردید چنانچه هریک از چکها در موعد مقرّر نقد نشود مگر با اختلاف حداکثر یک هفته، قرارداد یکطرفه توسط فروشنده لغو گردد و خریدار هیچگونه اعتراضی نمی تواند داشته باشد.
حالیه که قیمت‌های املاک در سالیان اخیر رشد فزاینده ای داشته، و تنها پنج شش قسط دیگر از محکومیت اعسار مانده، فروشنده با توجّه به بند آخر، یک دادخواست علیه همسر بنده صادر نموده و تقاضای فسخ معامله و خلع ید وی از واحد و قطعه زمین نموده‌است.

با توجّه به مشروحات فوق، چندین سؤال به ذهن می رسد که ذیلاً مطرح می گردد:
1- با توجّه به اینکه محل تنظیم سند قرار بوده با توافق طرفین یا اعلام بانک مسکن باشد و ازطرفی هیچگونه توافقی در این خصوص صورت نگرفته، آیا عملاً اقدام در خصوص تنظیم سند از سوی فروشنده دارای وجه و قانونی بوده؟
2- با توجّه به اینکه چک آخر بدون تاریخ بوده و بایستی طبق قرارداد همزمان با تنظیم سند و آماده شدن وام مسکن، نقد می شده، آیا تاریخ زدن و خرج کردن آن به شخص ثالث آنهم برخلاف قرارداد و نیز پس از اظهارنامه، قانونی بوده؟ وآیا امکان پیگیری قضایی و شکایت (بدلایلی همچون خیانت در امانت) دارد؟
3- آیا چکی که توسط فروشنده در بازار خرج گردیده و به شخص ثالث رسیده، مصداق وصول وجه آن نیست؟
4- آیا چکی که تاریخ نداشته و موعد وصولش همزمان با دریافت وام بانک مسکن بوده، مشمول شرط موعد مقرر بند آخر می شود؟
5- تفاوت فسخ با لغو بلحاظ حقوقی و بار معنایی تفاوتی ندارد؟ (در قرارداد لغو آمده ولی در دادخواست تقاضای فسخ و لغو نموده)
ممنون و سپاسگزار

پاسخ ها :

مریم مهدوی

مریم مهدوی :

چون مدارک پرونده ملکی باید مشاهده تا پاسخگو باشم جهت مشاوره حضوری در خدمتم 09122620702

ندا احمدی

سرکار خانم ندا احمدی :

ملاحظه متن قرارداد جهت اظهار نظر قطعی ضرورت دارد .