مشاوره حقوقی رایگان - نحوه تقسیم هزینه ها در ملک مشاع

با سلام. یک باغ به قطعات با متراژ های مختلفی از 600 متر تا 4000 متر تقسیم شده است. بعضی از قطعات ویلاسازی شده و بعضی زمین خالی هستند. بعضی از افراد نیز مالک 3 یا 4 قطعه هستند. با نظر همه اعضا برای نماسازی بیرون باغ، نصب دوربین و تعویض درب ورودی اقدام می گردد و تقسیم هزینه نیز به طور مساوی بین افراد انجام می گردد. فقط دو مالکی که سه و چهار قطعه داشته اند هر کدام دو سهم میپردازند. به جز بنده هر ده مالک دیگر به این نحوه تقسیم هزینه رضایت داشتند. باغ من 600 متر زمین خالی بوده و به دلیل عدم رضایت در نحوه تقسیم هزینه، پرداخت نکردم. مدیر مجموعه شخصی از بیرون و غیر مالک و پیمانکار نماسازی است. باغ را فروختم و مالک جدید را به مدیر معرفی کردم هیچ صحبتی از بدهی بنده نکردند حتی به طور خصوصی به من گفتند که از شما پول نمیگیرم. الان بعد از گذشت 6 ماه از من شکایت کرده که بدهی دارم. در جلسه شورای حل اختلاف اظهار کردم که به نسبت سهم متراژ زمین که داشتم حاضرم پرداخت کنم. اما میگویند باید به طور مساوی با بقیه پرداخت گردد. و دیگر اعضا نیز حاضر به بازنگری در نحوه تقسیم بندی نیستند. صورتجلسه ای که قبلا امضا کرده ام علاوه بر توافق بر تعویض درب ورودی و نما، نوشته شده که اینجانب به طور مشترک با مالک زمین 600 متری دیگر یک شارژ پرداخت میکنیم اما در سایر هزینه ها دو سهم جداگانه پرداخت می شود. البته ننوشته که مالکان زمین های دیگر و بزرگ و قابل تقسیم چند سهم میپردازند. من هیچوقت به تقسیم بندی یکسان رضایت نداشتم. همه مالکان هم سند مشاع دارند. بعضی باغ ها هم اجاره داده میشود و استفاده تجاری دارد. اصولا در چنین ملکی هزینه چطور تقسیم می شود؟ آیا قوانین آپارتمان شامل باغ هم میشود؟ آیا ملزم هستم به اندازه مالکین دیگر پرداخت کنم؟ به کدام قانون در این مورد باید استناد کنیم تا نحوه تقسیم هزینه مشخص شود؟
با تشکر

پاسخ ها :

زهرا  تقی لو

زهرا تقی لو:

استان :

باسلام واحترام
پرداخت هزینه مشاعات متنبط ازقانون اپارتمان هابعهده همه اعضااست ماننددرب ورودی مشترک .پرداخت این هزینه هاتوافقی است واگرجناب عالی مدرکی دال برعدم توافق دارید ارائه فرمایید