مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم چاه آب

سلام، وقت بخیر.
مادر من یک دانگ زمین کشاورزی و یک دانگ از چاه آب ارث پدری دارد. (چاه آب عمیق مجوز دارد اما بدون پمپ آب )
بقیه وراث سهمیه خود را فروخته اند.
مادرم نفروخت و حالا با خریدار فعلی زمین مشکل داریم. البته خریدار در اوایل مدعی بود صاحب کل زمین است بعد از شکایت و رای دادگاه قبول کرد که زمین را به ما می دهد. شکایت تمام شد.
اما با گذشت حدود سه یا چهار سال از زمان شکایت، ضمن این که کلا 8 سال است زمین را کشت میکند و به جز دو تا 700 هزار تومان چیزی پرداخت نکرده وقتی اعتراض میکنیم میگوید من زمین را کشت نکرده ام. آیا مدرکی دارید که من این سال ها زمین شما را کشت کرده ام؟ تقسیم زمین را انجام نمی دهد. هر بار که برای تقسیم میرویم بدترین نقطه زمین را انتخاب میکند و میگوید این برای شما بعد از چند مدت که میرویم باز هم میبینیم کل زمین را کشت کرده.
میشه لطفا راهنمایی کنید برای تقسیم زمین باید چی کار کنیم و به کجا مراجعه کنیم؟
و یک سوال بسیار مهم ک از نظر من گیج کننده است نحوه تقسیم چاه آب است.
شخصی که سهمیه بیشتری دارد می گوید یک دانگ یعنی هر 6 روز یک روز برای شما هست.
آیا میشه سهمیه چاه را به صورت روزانه یک دانگ تقسیم کرد یعنی به ازای هر 6 ساعت یک ساعت چاه آب در اختیار ما باشد؟ میشود هر 24 ساعت 4 ساعت میتوانیم از چاه آب استفاده کنیم.
در کل آیا فرمول خاص دارد؟ بهترین شکل که کاملا قانونی باشه برای تقسیم چاه چیست؟ برای تقسیم زمین به کجا مراجعه کنیم باز هم باید شکایت کنیم؟
ببخشید توضیح زیاد شد و ممنون که وقت میگذارید و پاسخ میدید.

پاسخ ها :

حسن امیربیک

جناب آقای حسن امیربیک:

با سلام خدمت پرسشگر محترم-ابتدا از طریق شورای حل اختلاف محل زمین درخواست تامین دلیل و نظریه کارشناسی نمایید.سپس با توجه به نطریه کارشناسی اقدام بعدی را با همکاری یکی از وکلای مجرب به انجام برسانید.