مشاوره حقوقی رایگان - ملکی

سلام روز خوش. پدرم در شهرستان (رودبار) زمینی دارد که با مادرم و خالم شریک هست. 50درصد زمین برای پدرم ، 25درصد زمین برای مادرم و 25 درصد دیگر برای خالم می باشد. بعد از گذشت 20 سال خالم به تقسیم زمین رضایت نمیدهد. ما میخواهیم قانونا شکایت کنیم تا از طریق دادگاه سهم ما مشخص شود. دو تا سوال از خدمتتون داشتم با توجه به اینکه زمین تقسیم نشده ما میتوانیم به صورت قول نامه زمین مادرم را به پدرم بفروشیم و پدرم در جلسه دادگاه 75 درصد زمین را داشته باشد و سوال دوم با توجه به اینکه بر زمین 16 متر و طول آن حدودا 45 متر هست زمین چگونه تقسیم میشود. زمین در یک روستا و در منطقیه مسکونی است. پدرم میگوید 12 متر از بر باید برای خودش و 4 متر برای خالم شود یعنی طولی تقسیم شود ولی خالم مسر هست 3 متر راه قرار داده شود و عرضی تقسیم شود. بنظر شما زمین چگونه تقسیم میشود و آیا با توجه به اینکه 75 درصد سهم برای پدرم هست اولویت انتخاب دارد یا خیر؟

پاسخ ها :

رضا  رجبي

جناب آقای رضا رجبي :

اگر زمین سند رسمی داشته باشد ، اداره ثبت تقسیم (افراز)میکند با درخواست یکی از مالکین رسمی .
ولی اگر سند نداشته باشد باید دادخواست تقسیم و در صورت عدم قابلیت تقسیم دستور فروش به دادگاه محل بدهید