درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - طرح هادی

زمینی دارم که ارث پدری بوده و گذر این زمین به مرور زمان بدلیل تردد حیوانات اهلی و تراکتور و ماشین کش آمده و پهن شده است و هرساله مرز بین زمین و راه به عقب تر هدایت شده است . اکنون در طرح هادی روستا نقشه عرض معبر 6 متر میباشد ولی وضع موجود بیشتر از 12متر است . بنده برای اخذ جواز اقدام کردم که دهیاری می‌گوید طرح هادی اشتباه نقشه کشیده و کوچه باید 12 متر باشد . و اجازه ساخت نمی‌دهد. بنیاد مسکن هم زمین با مشخصاتی که دهیاری ارائه داده را فاقد دسترسی اعلام کرده و نیازمند ایجاد دسترسی میباشد. و گفته است درخواست بدهید که عقب نشینی کنید تا زمین به راه دسترسی پیدا کند. و هزینه آسفالت و غیره هم باید بدهید چون خودتون درخواست پهن کردن را دارید.

پاسخ ها

دهیاری و بخشداری و بنیاد مسکن موضوع را پیگیری فرمایید

برای حل مشکل شما در مورد اختلاف عرض معبر و اخذ جواز ساخت، راهکارهای حقوقی و اداری زیر پیشنهاد می‌شود:

### ۱. **بررسی اسناد مالکیت و تعیین مرز قانونی**
   - **مطالعه سند مالکیت:** ابتدا عرض معبر در سند رسمی زمین را بررسی کنید. اگر در سند، عرض راه کمتر از ۶ متر ذکر شده، می‌توانید به آن استناد کنید.
   - **تعیین مرز توسط اداره ثبت:** در صورت اختلاف بر سر مرز زمین، می‌توانید از اداره ثبت درخواست کنید تا با حضور کارشناس رسمی، مرزهای قانونی زمین را تعیین کنند.

### ۲. **طرح هادی روستا و اعتراض به آن**
   - **درخواست اصلاح طرح هادی:** اگر طرح هادی فعلی را نادرست می‌دانید، می‌توانید با ارائه مدارک (مانند اسناد قدیمی، عکس‌های ماهواره‌ای یا شهادت محلی) به بنیاد مسکن یا اداره راه و شهرسازی اعتراض کنید.
   - **شورای حل اختلاف:** در صورت عدم پاسخگویی، می‌توانید از طریق شورای حل اختلاف روستا یا دادگاه اداری پیگیری کنید.

### ۳. **راهکارهای عملی برای اخذ جواز ساخت**
   - **توافق با دهیاری:** اگر دهیاری اصرار بر عرض ۱۲ متر دارد، می‌توانید پیشنهاد دهید که بخشی از زمین به عنوان راه اختصاص یابد، اما در عوض، دهیاری هزینه آسفالت را تقبل کند یا تسهیلاتی برای شما در نظر بگیرد.
   - **درخواست تعدیل طرح:** از بنیاد مسکن بخواهید با توجه به وضعیت موجود، طرح هادی را تعدیل کنند یا راهکار جایگزین (مانند ایجاد دسترسی با عرض کمتر) ارائه دهند.

### ۴. **پیگیری حقوقی**
   - **دادخواست حقوقی:** اگر زمین شما بدون دلیل موجه در طرح هادی بلاتکلیف مانده یا تصمیمات ادارات مغایر با اسناد مالکیت شماست، می‌توانید از طریق دادگاه حقوقی یا دیوان عدالت اداری اقدام کنید.
   - **استفاده از وکیل متخصص:** در موارد پیچیده، مشورت با وکیل متخصص در امور اراضی و شهرسازی ضروری است.

### ۵. **جلوگیری از تصرف اراضی**
   - **اقامه دعوی تصرف عدوانی:** اگر بخشی از زمین شما بدون رضایت شما به عنوان معبر عمومی استفاده شده، می‌توانید از طریق دادگاه درخواست بازپس گیری آن را داشته باشید.

### نکته مهم:
- **مدارک مورد نیاز:** تمام مکاتبات با دهیاری، بنیاد مسکن و سایر نهادها را مکتوب و رسمی انجام دهید و نسخه‌ای از آنها را نگهداری کنید.
- **شهرداری یا بخشداری:** در صورت عدم نتیجه‌گیری از دهیاری، می‌توانید به بخشداری یا فرمانداری مراجعه کنید.

در نهایت، اگر ادارات محلی همکاری نکنند، مراجعه به مراجع قضایی یا سازمان بازرسی کل کشور می‌تواند مؤثر باشد.

این امکان برای شما فراهم می‌باشد که این امر را از طریق دهیاری، بخشداری، فرمانداری و در نهایت، بنیاد مسکن دنبال بنمایید تا به کسب نتیجه، منتج و منجر بگردد.

❌ کامل‌ترین، صحیح‌ترین و مطمئن‌ترین پاسخ، در مشاوره حضوری یا تلفنی به‌دست می‌آید ❌

با درود و وقت بخیر

اگر معبر در طرح هادی ۶ متر پیش‌بینی شده، دهیاری و بنیاد مسکن موظف به رعایت همان عرض مصوب‌اند و نمی‌توانند به بهانه وضع موجود یا عرف محلی، مالک را به عقب‌نشینی بیشتر یا پرداخت هزینه وادار کنند؛ در صورت اصرار به مطالبه غیرقانونی، می‌توانید از طریق دیوان عدالت اداری به استناد ماده ۹۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان، اعتراض خود را ثبت نمایید

امیدوارم پاسخ خود را یافته باشید

 

پاسخ دادم

سلام و احترام
طرح هادی مصوب بنیاد مسکن معتبر و لازم‌الاجرا است. دهیاری نمی‌تواند با ادعای اشتباه بودن طرح هادی، از صدور جواز امتناع کند. می‌توانید به دیوان عدالت اداری شکایت کنید.

سلام  شما می‌بایست با بنیاد مسکن  توافق نمایید  عرض کوچه در طرح جامع تفضیلی روستا مشخص شده است و  امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت مگر طرح جامع تفضیلی ، بازنگری گردد و تغییر نماید 

سوالات مرتبط

وکلای متخصص