بادرود،پرسشگر ارجمند، نخست، قابلیت طرح دعوای اعاده حیثیت منوط به احراز انتساب عمل مجرمانه نشر اکاذیب و توهین به شاکی و صدور قرار منع تعقیب به دلیل فقدان ادله کافی یا عدم وقوع جرم است. بر این اساس، هر یک از اشخاصی که به طور جداگانه اقدام به طرح شکایت نمودهاند، میتوانند به طور مستقل، مورد دعوای اعاده حیثیت قرار گیرند. ثانیا، با عنایت به اینکه جرم اعاده حیثیت، از جمله جرایم قابل گذشت محسوب میشود، طرح شکایت منوط به درخواست شخص متضرر بوده و با گذشت وی، تعقیب و مجازات موقوف میگردد. لذا، بررسی این موضوع که آیا هر یک از شکات، به طور جداگانه مبادرت به طرح شکایت نمودهاند یا خیر، حائز اهمیت است. ثالثا، صرف صدور قرار منع تعقیب، به منزله اثبات بیگناهی متهم نبوده و دادگاه در رسیدگی به دعوای اعاده حیثیت، به بررسی دقیق اوضاع و احوال پرونده و ادله ارائه شده از سوی طرفین خواهد پرداخت. لذا، ارائه مستندات و مدارکی که دال بر ورود ضرر و زیان مادی و معنوی به شما در نتیجه طرح شکایت مذکور باشد، ضروری است. آنچه پاسخ گفتم، در حد کلیات بود، تحلیل دقیق موضوع شما مستلزم گفتگوی طرفینی است، بنابراین شما را از مشاوره(تلفنی و حضوری) با یک وکیل متخصص بی نیاز نمی کند، دقت کنید، دادگستری عرصه آزمون و خطا نیست.
سلام بله؛ اختیار با شماست. شما میتوانید شکوائیههای جداگانهای مطرح کنید و هر کدام، پروندهای مستقل داشته باشند یا میتوانید همه آنها را در یک شکوائیه نام ببرید و تحت یک شماره پرونده، رسیدگی صورت بگیرد.
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.