سلام بله
با سلام ابتدا باید پرونده به دادسرا اجرا شود پس از بررسی و بازپرسی میتوانید موتور را خارج کنید
با درود پرسشگر ارجمند ممکن است
سلام ابتدا میبایستی خساراتی که به ماشین وارد نمودهاید را پرداخت بنمایید و در دادسرا تشکیل پرونده صورت بگیرد تا در نهایت بتوانید موتورسیکلت را از پارکینگ ترخیص فرمائید.
مقصر ملزم به جبران خسارت است
با سلام پس از تعیین تکلیف خسارات وارده، موتور رفع توقیف می شود
با سلام با توجه به اینکه بیان کرده آید که از پشت و با سرعت غیر مجاز به وسیله جلویی زده اید و مقصر هستید لذا بیان چند نکته لازم می باشد: اولا شما 17 سال سن دارید و زیر 18 سال هستید بنابراین غیر رشید می باشید مگر اینکه در دادگاه رشد و قدرت تشخیص شما احراز و اثبات شود که در این صورت رشید محسوب خواهید شد ثانیا مدارک موتور سیکلت بخصوص پلاک متعلق به شما نیست و به نام پدرتان است بنابراین بایستی اثبات کنید که شما بدون اطلاع و رضایت پدرتان از موتور استفاده کرده اید و پدرتان هیچ اطلاعی ندارند وگرنه پدرتان نیز مسئول خواهند بود ثالثا اگر موتور مذکور دارای بیمه نامه شخص ثالث باشد و اگر شما گواهینامه نداشته باشین و چون بدون اطلاع پدرتان از موتور استفاده کرده آید بیمه بعد از پرداخت، کلیه مبالغ پرداختی را از شما یا پدرتان اخذ خواهد کرد ولی اگر بیمه نداشته باشید کلیه خسارات مالی و غیر مالی بر عهده شما و در نهایت پدرتان خواهد بود رابعاً چون زیر 18 سال هستید می توانید استناد کنید که مسئولیت اصلی با پدرتان است زیرا موتور به نام ایشان است در نهایت در خصوص گواهینامه اگر نداشته باشید لازم به ذکر است که قانونگذار مقرر کرده است که اگر شخصی بدون داشتن گواهینامه، اقدام به رانندگی کند. طبق قانون،خودروی وی متوقف میشود و راننده به مراجع قضایی معرفی و فرستاده میشود. ماده 723 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 مقرر کردهاست: هرکس بدون گواهینامه رسمی اقدام به رانندگی و یا تصدی وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص است، بنماید و به رانندگی وسایل مزبور مبادرت ورزد برای بار اول به حبس تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی و یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. اما طبق قانون در صورت ارتکاب مجدد به دو ماه تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد. البته طبق مواد دیگری از قانون، میتوان این حبس را به جزای نقدی تبدیل کرد. (هر سال میزان جزای نقدی، در قانون بودجه وضع میگردد.) همچنین قانون گذار، هرکسی که به موجب حکم دادگاه از رانندگی وسایل نقلیه موتوری ممنوع باشد به رانندگی وسایل مزبور مبادرت ورزد، مجازات گفته شده در نظر گرفته میشود. البته لازم به ذکر است اگر راننده مقصر بدون گواهینامه شناخته شده باشد و خودرو بیمه نامهی معتبر داشته باشد، بیمه باید تمام خسارت های به بار آمده را به واسطهی بیمه نامه که تعهد کرده است پرداخت کند.
سلام بله
مقصر ملزم به جبران خسارت زیاندیده دارد
با توجه به توضیحات شما، چند نکته مهم در مورد وضعیت حقوقی و بیمهای این تصادف وجود داره: 1. سن شما (17 سال): چون هنوز به سن قانونی (18 سال) نرسیدید، از نظر قانون فرد "غیر رشید" محسوب میشید، و در صورت بروز خسارت، مسئولیت حقوقی کامل ندارید مگر اینکه دادگاه احراز کنه که قدرت تشخیص کافی داشتید. اما چون موتور رو بدون گواهینامه و بدون مجوز سوار شدید، این میتونه علیهتون استفاده بشه. 2. پلاک و مدارک به نام پدر: چون مدارک موتور به نام پدر شماست، از نظر قانونی ایشون مالک وسیلهنقلیه محسوب میشه. اگر شما بدون اطلاع و اجازهی ایشون موتور رو برده باشید، میتونید بگید "استفاده بدون اجازه بوده" ولی معمولاً اگر اثبات بشه که با اطلاع یا رضایت بوده (ولو ضمنی)، ممکنه پدرتون هم مسئول شناخته بشه. 3. بیمه موتور: اگر موتور بیمه شخص ثالث نداشته باشه، پرداخت خسارات وارده (چه مالی و چه جانی) بر عهده شما و در نهایت پدرتونه. اگر بیمه داشته باشه ولی شما بدون گواهینامه سوار بودید، ممکنه بیمه پس از پرداخت خسارت، مبلغ رو از شما یا پدرتون بازیافت کنه (حق رجوع داره). 4. "قابل در اومدنه؟" اگر منظورتون اینه که آیا از نظر قضایی میتونید طوری دفاع کنید که مجازات یا مسئولیتتون کم بشه: بله، چون نابالغ هستید و وسیله به نام شما نیست، میشه دفاع کرد که شما از نظر قانونی صلاحیت نداشتید و مسئولیت اصلی با مالک وسیله است. اما در عمل، اگر خسارت زیادی وارد شده باشه، خانوادهتون باید پرداخت کنن یا رضایت بگیرن تا مشکل قضایی جدی پیش نیاد. اگه بگید که آیا کسی آسیب دیده یا فقط خسارت مالی بوده، و اینکه موتور بیمه داشت یا نه، میتونم دقیقتر راهنماییتون کنم.
مقصر ملزم به جبران خسارت زیاندیده دارد
از راهور مرکز استان پیگیری کنید لطفا
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.