نسبت به برخی از اتهامات مجرم شناخته شده نسبت به برخی دیگر خیر
بادرود و پرسشگر ارجمند در موضوعی که ذکر کردهاید، "قرار جلب دادرسی" و "قرار منع تعقیب" به دو تصمیم مختلف قضائی اشاره دارند که بهطور کلی در مراحل مختلف رسیدگی به پروندههای کیفری صادر میشوند. این دو قرار از جنبههای مختلف به وضعیت پرونده شما و فرآیند دادرسی ارتباط دارند. قرار جلب دادرسی به معنای صدور دستوری است که دادگاه پس از بررسی اولیه دلایل و شواهد موجود، حکم به احضار و آغاز دادرسی متهم میدهد. این قرار در صورتی صادر میشود که دلایل کافی برای تعقیب متهم و ادامه رسیدگی به پرونده وجود داشته باشد. وقتی در پرونده شما ذکر شده که "قرار جلب دادرسی صادر شده است"، این به این معنی است که ابتدا دادگاه نظر به وجود شواهد کافی در مورد ارتکاب جرم به متهم، دستور احضار وی و آغاز روند رسیدگی کیفری را داده است. اما در ادامه، وقتی دادگاه در مورد شکایت شاکی مینویسد که "نظر به اینکه شاکی ادله کافی ارائه نداده، قرار منع تعقیب صادر میگردد"، این به معنای آن است که پس از بررسی شواهد و دلایل شاکی، دادگاه به این نتیجه رسیده که مدارک ارائهشده از سوی شاکی بهاندازه کافی قوی نبوده و نمیتواند دلیلی بر ارتکاب جرم توسط متهم باشد. در این صورت، دادگاه برای توقف فرآیند تعقیب متهم، "قرار منع تعقیب" را صادر میکند. این قرار به این معناست که دادگاه پرونده را بسته و متهم از هرگونه تعقیب قانونی در ارتباط با این پرونده معاف میشود. در اینجا، علیرغم اینکه در ابتدا قرار جلب دادرسی صادر شده و این نشاندهنده احتمال آغاز رسیدگی قضائی به جرم مورد نظر بود، در نهایت به دلیل فقدان دلایل کافی از سوی شاکی، دادگاه تصمیم به صدور قرار منع تعقیب گرفته است. این قرار بهطور معمول بهمعنای برائت متهم است و او از پیگرد قانونی در این پرونده آزاد میشود. چنین اتفاقی ممکن است در مواردی رخ دهد که شاکی نتوانسته شواهد کافی به دادگاه ارائه دهد که مستند به اثبات جرم باشد. از آنجا که در پروندههای کیفری، بار اثبات جرم بر عهده شاکی است، ناتوانی در ارائه مدارک قوی میتواند منجر به صدور قرار منع تعقیب شود. بنابراین، در نهایت، متهم از نظر قضائی و در رابطه با این پرونده بهعنوان فردی که اتهام علیه او اثبات نشده، شناخته میشود و از تعقیب قانونی در این زمینه معاف میشود. برای روشنتر شدن وضعیت، توصیه میشود که در صورت وجود هرگونه ابهام یا نیاز به پیگیری پرونده، با یک وکیل مشورت کرده و اقدامات قانونی مناسب را برای بررسی جزئیات دقیقتر پرونده و تصمیمات قضائی انجام دهید.
نسبت به اتهامات متعدد در قسمتی از اتهامات قرار جلب به دادرسی صادر شده است و در قسمت دیگری منع تعقیب صادر شده که برای جلب به دادرسی پرونده به دادگاه کیفری صالح ارجاع میشود و جهت صدور قرار منع تعقیب مطابق ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری شاکی ظرف 10 روز میتواند به این منع تعقیب اعتراض تا به محاکم کیفری صالح جهت رسیدگی به اعتراض ارجاع شود
درود نیازمند بررسی متن قرار است لکن نسبت به یک جرم ادعای شاکی پذیرفته شده و نسبت به دیگری رد شده که قابل اعتراض است(از سوی شاکی)
سلام شاکی چندین عنوان مجرمانه را در شکواییه خود مطرح نموده است که قسمتی از این عناوین مجرمانه، منجر به قرار جلب به دادرسی شده است و قسمتی از این عناوین مجرمانه، منجر به قرار منع تعقیب شده است.
قرارداد نیاز را بررسی دارد
باید مستندات شما بررسی شود
با سلام دادنامه باید بررسی شود، ممکن است نسبت به برخی اتهامات مجرمیت و برخی دیگر منع تعقیب صادر شده است
می بایستی دادنامه صادره بررسی گردد ولی اجمالا و احتمالا شما چند عنوان مجرمانه مختلف رو در شکایت خودتون ذکر کردید مثلا کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع و ... که نسبت به بخشی از اتهامات قرار جلب به دادرسی صادر شده و پرونده برای صدور حکم به مرجه صالح ارسال خواهد شد و نسبت به سایر اتهامات منع تعقیب صادر شده که ظرف مدت 10 روز قابلیت اعتراض دارد.
سلام،نظر به اینکه ممکنه چند عنوان اتهامی در شکوائیه وجود داشته نسبت به بعضی جلب به رسیدگی در دادگاه صادر شده و بعضی دیگه رو هم به خاطر عدم کفایت ادله دادسرا نپذیرفته که به دادگاه ارجاع بده و در واقع نسبت به اتهامات دسته دوم همین جا پرونده مختومه میشه در صورت قطعی شدن قرار منع تعقیب.
رای و باید ببینم
سلام یعنی جرم اثبات نشده
سلام ظاهرا نسبت به یک اتهام قرار منع تعقیب صادر شده و نسبت به اتهام دوم قرار جلب به دادرسی صادر شده است
با سلام با توجه به توضیحات ارائه شده نسبت به قسمتی از قرار جلب به دادرسی و نسبت به یک اتهام یا چند اتهام دیگر منع تعقیب صادر شده است قرار منع تعقیب ظرف ده روز قابل اعتراض در دادگاه کیفری دو می باشد و با صدور قرار جلب به دادرسی پرونده جهت رسیدگی به دادگاه کیفری دو ارسال می شود.
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.