سلام تصرف حقوقی در مال مشاع نیاز به موافقت سایر شرکا ندارد هر شریک می تواند سهم الشرکه خود را به صورت مشاع به شخص ثالث انتقال بدهد ولی تصرف مادی در ملک مشاع منوط به موافقت تمام شرکا است و
سلام و عرض ادب اگر زمین قابل تفکیک است، درخواست افراز بدهید و سهم خود را بدون دخالت شریک دیگر استفاده کرده یا بفروشید چون شرکای مال مشاع تا قبل از افراز آن، هرزمان که بخواهند میتوانند از تصرف شریک دیگر خود در زمین ممانعت کنند و اذن استفاده به دیگری ندهند اگرچه شریک دیگر فقط در سهم خودش تصرف کرده باشد و اگرچه تقسیم زمین بین آنها اتفاق افتاده باشد. شما هم اگر به دیگری بفروشید، اگرچه برای فروش اجازه شریک دیگر را نمیخواهید ولی بدون اجازه شریک خود نمیتوانید زمین را به تصرف خریدار بدهید و خریدار برای استفاده از زمین اگرچه به نام خودش باشد، احتیاج به اذن و اجازه شریک دیگر دارد و شریک دیگر اگر شکایت کند، خلع ید مشاعی میگیرد و نمیگذارد خریدار از زمین استفاده کند. مورد بعدی اینکه فقط دو شریک باشید، شریک دوم حق شفعه دارد یعنی اگرچه اجازه ایشان برای فروش لازم نیست ولی هر زمان متوجه معامله بشود میتواند پول خریدار را به همان نرخ زمان معامله بپردازد و معامله را ابطال کرده و زمین را به نام خود کند ولی اگر بیش از دو شریک هستید، شرکای دیگر در مورد فروش سهم مشاع شما حق شفعه ندارند.
مال وقفی فروختنی نیست
© تمام حقوق این وبسایت برای مالک آن محفوظ می باشد. حق چاپ و نشر مطالب این وبسایت به صورت الکترونیکی یا غیر الکترونیکی محفوظ می باشد.