مشاوره حقوقی رایگان - ارث محجور

من یک برادر معلول ذهنی شدید دارم و برادر بزرگم قیمش شده پدرم قبل فوتش دو دنگ خانه را به اسم برادر بیمار زده سوالم این هست بعد از مرگ محجور ارث به قیم میرسد یا بین خواهران و برادران تقسیم میشود؟
سوال بعدی این که آیا قیم میتونه از کل دارایی و سود پول برادرش استفاده کند؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
قیمومیت تغییری در قانونی ارث ندارد
مطابق قاعده ارث تقسیم می‌شود
اما پاسخ دوم استفاده شخصی خیر اما سواستفاده امکان پذیر است

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

اث برادر محجور به وراث حین الفوتش می رسد

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

بعد از فوت محجور مطابق قوانین ارث میان خواهران و برادران تقسیم خواهد شد و قیم هم به دلیل برادر بودن ارث می برد نه قیمومیت.
قیمت اجاره دخل و تصرف در دارایی و اموال و سود محجور به نفع خود ندارد و اگر مورد تخلفی ملاحظه کردید می توانید به اداره سرپرستی مراجعه و پیگیری نمایید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
به کل وراث می رسد.
حق استفاده شخصی ندارد باید برای محجور خرج کند.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بعد از فوت محجور اموال وی بین وراث محجور تقسیم می شود .
قیم حق دخل و تصرفی از اموال محجور برای خودش را ندارد ولی برای مخارج محجور می تواند از اموال وی بردارد .

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

خیر به تمام وراث ایشان
بدون اذن دادستان خیر