مشاوره حقوقی رایگان - اجاره طلا

سلام.باتوجه به اینکه دراجاره بایدعین مال مشخص باشدومبهم نباشداگریک کیلوطلا18عیار750 به مبلغ ماهیانه20م برای مدت یک سال قراردادتنظیم شده باشدآیا صحیح است.دراجاره نامه اشاره ای به مشخصات ظاهری نشده وفقط وزن وعیار قیدشده.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
چنان‌چه متنی تخصصی تنظیم گردد آری

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

طلا کالایی خاص است. بنابراین لازم است برای اجاره دادن آن شرایط خاصی در نظر گرفته شود. این شرایط به این منظور اعمال می‌شود که قرارداد مخالف قانون یا مبانی شرعی نباشد. برای مثال اگر طلا به منظور ضمانت اجاره شود، باید مالک اصلی طلا با این مساله موافق باشد. طلا با معیار مشخص اجاره داده می‌شود. شخصی که طلا را اجاره می کند، باید همان میزان طلا را به مالک اصلی برگرداند. در صورتی که طلای اجاره شده، خسارت یا زیان ببیند، مستاجر موظف به پرداخت خسارت است. خسارت طلا نیز باید بر اساس نرخ روز پرداخت شود. این نکته در قانون اجاره نیز بیان شده است. قانون اجاره می‌گوید؛ مورد اجاره باید به همان طریقی که اجاره داده می‌شود، به مالک اصلی برگردانده شود

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

بستگی به شرایط عقد و وضعیت طلا در حین تسلیم دارد، زیرا مستاجر امین است و هرگونه نقصی وی را ضامن نمیکند مگر تعدی و تفریط، این. درحالیست که در بحثی دیگر تقصیر مستاجر مفروض است زیرا مال الاجاره طلاست