مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت کوچه بن بست و برداشتن در آن توسط شهرداری

زمین ملک پدری را به 3 قسمت بین خودم و برادران تقسیم کردیم و برای عبور کوچه بن بستی از زمین خودمان ایجاد کردیم و یک در هم در محل اتصال به خیابان گذاشتیم.
- حالا بعد از حدود 50 سال شهرداری میخواهد در را برداشته و میگوید این بن بست عمومی هست.
- خانه های سمت دیگر بن بست که هیچ دری به کوچه بن بست ندارند و دیوار ما مابین بن بست و خانه های آنها هست میخواهند مجوز گرفته و به بن بست اختصاصی ما راه باز کنند. شهرداری هم میخواهد این اجازه را بدهد.
لطفا راهنمایی بفرمایید:
1- آیا ما مالک این بن بست اختصاصی هستیم یا شهرداری
2- آیا این کارها قانونی هست؟ و شهرداری میتواند در بن بست اختصاصی به خیابان را بردارد؟
3- چگونه میتوانیم از تضییع حق خود و اقدامات شهرداری و همسایه های مجاور جلوگیری کنیم؟
از راهنمایی شما متشکرم

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

ایتدا باید تامین دلیل کنید تا کارشناسی شود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام درخواست کارشناسی نمایید تا ابتدا مشخص شود سپس با توجه به نظر کارشناسی شکایت کنید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
موضوع نیازمند اظهارنظر کارشناس رسمی دادگستری می باشد

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

می‌توانید علیه تصمیم شهرداری در دیوان عدالت اداری شکایت کنید

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

اگر کوچه یا مسیر عبور کاملاً در ملک اختصاصی شما است می توانید از تصمیم شهرداری شکایت نمایید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله مالک هستید و کوچه اختصاصی است
خیر شما باید دادخواست به طرفیت شهرداری مطرح نمایید

محمد حسن سقائی

جناب آقای محمد حسن سقائی :

باسلام به طرفیت شهرداری می توانید شکایت نمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
شما مالک کوچه می‌باشید فلذا اقدام شهرداری قانونی نیست و بایستی علیه این ارگان، طرح دعوی بنمائید.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام شما مالک بن بست هستید و میتوانید طرح دعوا کنید

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

نظر کارشناس رسمی و طرح تفضیلی شهرداری و استعلامات ثبتی و در نهایت تصمیم قاضی رسیدگی کننده ملاک عمل است

فاطمه عباسی

فاطمه عباسی :

بهتر است ابتدا امر تامین دلیل برای کارشناسی داشته باشید تا باتوجه به نظر کارشناس اقدام نمایید

فاطمه عباسی

فاطمه عباسی :

بهتر است ابتدا امر اظهارنظر کارشناسی وتامین دلیل بخواهید

فاطمه عباسی

فاطمه عباسی :

بهتراست ابتدا امر تامین دلیل اظهارنظر کارشناسی را انجام دهید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند به صرف آنچه در سوال آمده است کار شهرداری قانونی نمی‌باشد

نارنجی ثانی    سعید

نارنجی ثانی سعید :

باسلام مالکیت برای شما نیست در کوچه بن بست

مهدی اسدبیگی

جناب آقای مهدی اسدبیگی :

اقدامات اولیه:
جمع آوری مستندات: اسناد و مدارکی دال بر مالکیت زمین، سابقه تصرف و هرگونه مدرک دیگری که نشان‌دهنده اختصاصی بودن بن بست باشد را جمع آوری کنید.
مذاکره: در اسرع وقت با شهرداری و همسایگان به طور مسالمت‌آمیز مذاکره کنید و مستندات خود را ارائه دهید.
اخطار کتبی: در صورت عدم تمکین طرف مقابل، با ارسال اخطار کتبی به آنها، مراتب اعتراض خود را به طور رسمی اعلام کنید.
اقدامات قانونی:
طرح دعوی در مراجع قضایی: در صورت بی‌نتیجه بودن اقدامات فوق، می‌توانید با طرح دعوی در دادگاه حقوقی، نسبت به اثبات مالکیت و احقاق حقوق خود اقدام کنید.
دیوان عدالت اداری: همچنین در صورت اثبات تصرفات و اقدامات خلاف قانون از سوی شهرداری، می‌توانید به دیوان عدالت اداری نیز مراجعه کنید.

نکات مهم:

مشاوره با وکیل : توصیه اکید می‌شود که در این خصوص وقت مشاوره بگیرید تا با بررسی دقیق شرایط و اوضاع پرونده، بهترین مسیر را برای احقاق حقوق خود به شما نشان دهم.
حفظ مستندات: تمامی مکاتبات، مستندات و مدارک مربوط به پرونده را به دقت نگهداری کنید.