مشاوره حقوقی رایگان - تملک در کوچه بن بست

با سلام. من ساکن روستا هستم
بنده به دلیل دسترسی برادرانم به خیابان اصلی کوچه ای را در ملک شخصی ام ایجاد کردم که همسایه ی دیگری هم نیز با وجود داشتن درب خروجی به سمت خیابان اصلی درب کوچکی را نیز به سمت کوچه بنده باز کردند. بعد از گذشت چند سال تیر برق و المک گاز در داخل کوچه قرار داده شده است . حال همسایه عزیز با پارک وسایل در کوچه مانع عبور و مرور من و برادرانم می شود و نیز قصد دارد دربی بابت عبور و مرور چهارپایان شان نیز به کوچه باز کنند ضمنا در طرح هادی جدید روستا کوچه در نقشه وجود دارد به عنوان کوچه بن بست است و در سند رسمی (شش دانگ) نیز جزو املاک بنده می باشد . آیا بنده حق تملک کوچه را دارم یا خیر؟ لطفا راهنمایی بفرمایید

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

با تایید و گواهی شورای ده یا دهیار از وی به شورای حل اختلاف مرگز بخش دادخواست مزاحمت و ممانعت از حق بده، وکیل کشاورز

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود: اصل کلی در مورد کوچه های بن بست بنا بر قاعده ماده 24 قانون مدنی قابل تملک بودن آنها است(توسط مالین املاک داخل کوچه) اما گذشته از این قاعده حقوقی، اگر درمورد عرصه کوچه مالکیت شما تملک اختصاصی و شخصی است حق مالکانه شما نیز حقی کامل و اختصاصی است و عبور تیر برق و علمک گاز باعث خروج زمین از مالکیت شما نمیشود ، هرچند که حقی برای سرکشی و تعمیر و نگه داری انشعابات عمومی برای ماموران رسمی آن ادارات موجود باشد به معنی استفاده (حق عبور و مرور یا به اصطلاح ارتفاق) برای همسایگان ملک موجود نمی شود و با بر مجوز قانون مدنی شخصی که در ملکش در، یا پنجره غیر مجاز باز شده می تواند جلو آن را مسدود کند . پی در این مورد نیز برای جلوگیری از هرگونه عملیات در داخل ملک اختصاصی خودتان می توانید اقدام قانونی مثل رفع مزاحمت و ممانعت از حق یا تصرف عدوانی و یا عنوان متناسب دیگری را انجام دهید.

هادي  خسرواني

جناب آقای هادي خسرواني :

سلام اگر در سند ثبتی در محدوده سند شما هست میتونید ابتدای آن درب ورودی بزارید و مانع از تملک دیگران شوید در غیر اینصورت کوچه محل استفاده همه همسایه ها هست