مشاوره حقوقی رایگان - هبه نامه

اگر پدری قسمتی از ملک مسکونی خود را به فرزند پسر خود بدهد و در عوض 5شرط بگذارد
1_در عوض نگهداری و مراقبت پدر و مادر توسط پسر با هزینه پدر در ملک هبه شده تا پایان عمر و در صورت عذر پسر از عدم نگهداری به عهده بقیه فرزندان
2_دیوار نکشیدن مابین ملک هبه شده و بقیه ملک
3_عدم تخریب مخزن آب بتنی در مرز ملک هبه شده و الباقی ملک
4_بنای ساختمان به زیربنای15متر در ملک هبه شده برای پدر توسط پدر
5_حق ماندن دو برادر دیگر پسر که ملک توسط پدر به او هبه شده تا دو سال
آیا پدر حق پس گرفتن ان را دارد؟
آیا رجوع از هبه از طرف پدر وجود دارد؟
ایا هبه معوض پدر به پسر قابل رجوع هست؟
موارد عدم رجوع از هبه شامل:
هبه از پدر یا مادر به فرزند و بلعکس.
هبه معوض و پرداخت شدن عوض
و...
دو مورد از چند موارد عدم رجوع از هبه را شامل میشود.ضمن اینکه از جمله نشانه های قبض توسط پسر پرداخت قبض برق و اب بعد از سرامدن موعد دو سال برادران
بنا کردن ساختمان 15 متری توسط پسر با پول پدر
بنا کردن سرویس بهداشتی نیمه کاره توسط پسر با پول پسر
و بسیاری موارد کوچکتر
در مقابل رفت و امد دو نفر افراد خانواده با داشتن کلید در حیاط به صورت ازادانه به ملک هبه شده بجز نیمه شب ها ضمن اینکه کل ملک دارای یک درب ورودی است

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
هبه بین پدر و فرزند قابل رجوع نیست

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مطابق قانون مدنی هبه بین فرزند و پدر قابل رجوع نمی‌باشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
طبق بند 1 ماده 803 قانون مدنی هبه قابل رجوع نمی‌باشد‌.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

در صورتی که هبه بین پدر و مادر و فرزند صورت پذیرد قابل رجوع نمی‌باشد

رقیه سعادتمند

رقیه سعادتمند :

سلام هبه بین پدر و فرزند قائل رجوع نیست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
ابتدا باید اثبات گردد که انتقال ملک ، در قالب قرارداد هبه بوده است
اگر اثبات گردد که انتقال در قالب قرارداد هبه بوده است
خیر هبه بین پدر و فرزند قابل رجوع نیست