مشاوره حقوقی رایگان - مشاعات ملک

با سلام و احترام
یک شرکت در یک قطعه زمین بزرگ (حدود 90 هزار متر مربع) اقدام به اخذ مجوز از شهرداری نموده و حدود 1800 واحد آپارتمان (نزدیک به 400 هزار متر مربع) ساخته است. زمین از نظر شهرداری شهرک محسوب می شود و شهرداری خدمات عمومی که به سایر مناطق شهری می دهد را به این مجموعه ارائه نمی کند. در تبلیغات فروش؛ این شرکت مدعی امکانات احداثی در این برج ها و محوطه آن نظیر مدرسه، فضای سبز، فضای ورزشی و ... شده است. اکنون که بیشتر واحدها به فروش رفته شرکت با این استدلال که مالک امکانات ساخته شده است و مالکین آپارتمان ها صرفا مالک واحد خریداری شده خود هستند؛ بدون اجازه مالکین واحدها اقدام به فروش مدرسه، اجاره فضای ورزشی ، اجاره اماکن موجود در لابی ساختمانها (با کاربری تجاری)، اجاره سالن همایش مستقر در لابی برای مراسم، اجاره و فروش پارکینگ های موجود در زیرزمین ساختمان ها و ... به افراد متفرقه نموده است.
سئوالات مطروحه شامل موارد زیر است:
1- با توجه به ضوابط انبوه سازی ، شهرک بودن این فضا و موضوع مالکیت مشاعات؛ امکاناتی که در این زمین 90 هزار متر مربعی وجود دارد اساسا متعلق به خریداران 1800 واحد است یا خیر؟
2- اگر مالک بخواهد در آینده اقدام به ساخت و ساز و هرگونه بهره برداری از این فضاها بنماید آیا مالکین حق اعتراض دارند؟
3- با توجه به اینکه برای ساخت این متراژ آپارتمان که تراکم زیادی در منطقه ایجاد نموده است و ضوابط ساخت و ساز که مثلا در 60 درصد مساحت ملک می توان اقدام به احداث بنا نمود. مالکیت 40درصد باقی مانده با چه کسی است؟
4- در صورت تعلق فضا به مالکین، آنها برای احقاق حقوق خود باید چگونه اقدام کنند؟
ضمن سپاس از توجه و عنایتتان در صورت وجود هرگونه سئوال برای روشن تر شدن موضوع بفرمایید پاسخگو هستم.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
جهت اظهارنظر دقیق حقوقی و ارائه راهکار قانونی نیاز به بررسی قرارداد است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
موضوع باید تخصصا مورد بررسی قرار گیرد

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما؛
اظهارنظر مستلزم مطالعه مدارک مربوطه است.
موفق باشید.