مشاوره حقوقی رایگان - اعسار نفقه

سلام وقتتون بخیر برای نفقه گذشته اعسار بزنم میتونم روی اعسار اعتراض بزنم؟ درسته که میگن با اولین قسط مهریه حق حبس زوجه از بین میرود یعنی میخوام بدونم میخواهم بدونم که اگر بعد از تکلیف مهریه که مشخص شد با اولین قسط مهریه میتونم الزام به تمکین برای زوجه ارسال کنم و اگر زوجه نیومد زندگی کند ناشزه محسوب میشود میخواهم بدونم که نفقه بهشون تعلق میگیرد یا خیر فقط باید مهریه را پرداخت کنم محبت میکنید راهنمایی کنید

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
چنان‌چه توانایی پرداخت ندارید پرداخت ندارید میتوانید اعسار دهید میزان اقساط را دادگاه تعیین می‌نماید مطابق با وضعیت معیشتی محکوم علیه تعیین خواهد شد

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام الزام به تمکین بدهین
اقساط مهریه و نفقه را هم پرداخت کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام می‌توانی درخواست اعسار بدهید با توجه به تمکن مالی اقساط در نظر گرفته می‌شود

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

با اولین پرداخت اقساط مهریه زن ملزم به تمکین عام و خاص است می‌توانید دادخواست علیه ایشان مطرح نمایید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله
خیر در این خصوص رویه گوناگون است
نشوز را باید اثبات کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
شما می توانید دادخواست الزام به تمکین اقامه نمایید ولی زوجه هم می تواند به حق حبس خود استناد نماید
و امکان دفاع توسط زوج وجود خواهد داشت

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

رویه ها در مورد حق حبس با پرداخت اولین قسط مهریه متفاوت هست ولی شما می توانید دادخواست الزام به تمکین اقامه نمایید و اگر زوجه استناد به حق حبس کرد از وکلا کمک بگیرید
و امکان دفاع توسط زوج وجود خواهد داشت

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
تا آخرین قسط مهریه، حق حبس وجود دارد و از بین نخواهد رفت.