مشاوره حقوقی رایگان - ارث از حق الارث متوفی

وقت بخیر، آیا حق الارث رسیده به یک شخص در صورت فوت به فرزندان منتقل می‌شود؟ مادر فردی دارای یک فرزند پسر بالغ فوت می کند، مادربزرگ در قید حیات است، آیا اگر قبل از تعیین تکلیف اموال مادربزرگ فوت کند، دایی ها و خاله ها می توانند مدعی حق الارث شوند؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطابق قاعده ارث تقسیم می‌شود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر شخصی فوت نماید و مادرش در قید حیات باشد یک ششم به مادر به ارث می‌رسد و در صورتی که مادر فوت نماید فرزندان مادر یک ششم را به ارث می‌برند و اگر در آن طبقه کس دیگری نباشد تمام به مادر می‌رسد

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

یک ششم به مادربزرگ می‌رسد که این یک ششم به دایی‌ها و خاله‌ها به صورت تساوی به ارث خواهد رسید برخلاف عموها و عمه‌ها که دو به یک است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
مادر شما از ماترک مادربزرگ شما ، سهم الارث نخواهند داشت
ولی اگر پدربزرگ شما ابتدا فوت کرده باشد مادر شما از ماترک پدربزرگ سهم الارث خواهند داشت