مشاوره حقوقی رایگان - فرار از دین در مهریه

با سلام و عرض ادب خدمت کارشناسان و وکلای محترم
همسرم در خرداد 98 حکمی مبنی بر محکومیت بنده در خصوص مهریه گرفت.ولی چون بلافاصله با هم آشتی کردیم نه ایشان اجرائیه گرفت و نه من به حکم اعتراض کردم و 5 سال با هم زندگی کردیم. در طول این 5 سال بنده تعدادی از اموالم رو به صورت رسمی و در دفتر خانه به نام فرزند صغیر10 ساله ام کرده ام. آیا ایشان در سال 1403 و با گذشت 5 سال از صدور حکم قبلی که اجرائیه اش را درخواست نکرده بوده میتواند تقاضای اجرائیه ی حکم 5 سال پیش را بدهد یا باید دادخواست دیگری بدهند؟
اگر پاسخ مثبت است میتواند اموالی را که در طول این 5 سال که با هم زندگی میکردیم و ایشان درخواست اجرائیه نداده بودند و من به نام دخترم صغیرم کرده ام را توقیف نمایند یا اینکه برابر قاعده ی فقهی اقدام چون ایشان خودشان با وجود در دست داشتن حکم قضایی اقدامی برای توقیف اموال نکرده اند و الان هم اموال در مالکیت بنده نیست پس فرار از دینی صورت نگرفته و اموال قابل بازگشت نمی باشند ؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
انتقالات صورت گرفته در این 5 سال، فرار از پرداخت دین محسوب می‌شود و شما مرتکب جرم شده‌اید.
از سوی دیگر همسرتان می‌توانند تقاضای صدور اجرائیه دهند و نیاز به دادخواست جدید نمی‌باشد.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

می تواند
بلی
فرار از دبن است چون بعد حکم قطعی بوده