مشاوره حقوقی رایگان - توقف اجرای حکم

بسمه تعالی
با سلام و عرض ادب
بنده با شخصی حساب کتابی داشتم که وی از کاغذی که بصورت غیررسمی و بدون حساب کتاب نوشته بودم سواستفاده نموده و علیه بنده شکایت کرده بود بطوریکه من به ایشان حدود بیست تومن بدهی داشتم ولی در کاغذ مذکور شصت میلیون نوشته شده است و شاهدهایی دروغی پای برگه رو امضا کردن و حتی دستکاری هم شده حالا همه این کارها بکنار ازطرفی هم در ایام رسیدگی دادگاه بنده بعلت مریضی اعصاب و روان که داشتم توان مراجعه به شعبه مربوطه و دفاع از خود را نداشتم به رای دادگاه هم برادرم از عوض من از دفاتر خدمات قضایی اعتراض ارسال کرده بود ولی چون من اصل رسید تسویه حسابی که از خواهان گرفته بودم رو گم کرده بودم الان که به مرحله اجرا رفته اصل اون رسید رو هم پیدا کردم میخام بدونم چطوری میتونم از ماده توقف اجرای حکم استفاده کنم و با ارائه رسید تسویه حساب به دادگاه از این مشکل خلاص شوم. ممنون

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

جهت پاسخ نیاز به بررسی مدارک و یا پرونده است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
حکم قطعی صادر شده است و باید اجرا گردد
ولی اگر شما دلیل جدید داشته باشید
می توانید درخواست اعاده دادرسی مطرح نمایید

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

به زعم اینجانب؛ درخصوص اجراییه صادره از سوی اجرای احکام دادگستری برای حکم قطعی صادره از دادگاه ها، اقامه دعوای ابطال اجراییه یا توقف اجرا آنهم با دلایلی که جنابعالی بیان نموده اید، بلاموضوع است و جهت رفع اثر از اجراییه صادره میبایست حسب مورد با توسل به طرق اعتراض قانونی همچون طرح واخواهی، فرجام خواهی، اعتراض ثالث و اعاده دادرسی طرح دعوا نمود یعنی در واقع تنها با استفاده از طرق عادی یا فوق العاده اعتراض به رأی می توان اجرای رأی را متوقف یا لغو نموده یا به تأخیر انداخت.

 لذا در پرونده شما:

1) درصورتیکه حکم بدوی بدون تجدیدنظرخواهی قطعی شده و در مرحله اجرا باشد؛ به دلیل آنکه خواسته دعوای مالی، 60 میلیون تومان بوده است؛ وفق بند 1 ماده 367 قانون آ.د.م، قابل فرجام خواهی است و درصورتی که مهلت 20 روزه آن سپری نشده باشد، میتوان از آن فرجام خواهی نمود و دراینصورت، گرچه اجرای حکم متوقف نمیشود اما درخصوص تداوم اجرای حکم، وفق بند الف ماده 386 به تشخیص دادگاه، نسبت به اخذ تامین از طرف مقابل جهت اجرا اقدام خواهد شد.

2) ولی درصورتیکه منظور از اعتراض به حکم توسط برادرتان در متن سؤال، تجدیدنظرخواهی باشد و درواقع حکم بدوی در مرحله تجدیدنظر قطعی شده باشد؛ وفق ماده 368 و مفهوم مخالف ماده 367 قانون آ.د.م، دیگر قابل فرجام خواهی نیست لکن چون اسناد تسویه حساب شما در زمان رسیدگی، مکتوم بوده و بعد از قطعیت حکم پیدا شده، امکان اعاده دارسی از آن وجود دارد و فی الحال میبایست به استناد بند 5 و بند 7 ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی، ظرف مدت 20 روز از پیدا شدن رسید مزبور، تقاضای اعاده دادرسی نمایید و دراینصورت؛ صدور قرار توقف عملیات اجرایی منوط به صدور قرار قبولی اعاده دادرسی است یعنی درصورتی که دادخواست اعاده دادرسی شما از این دعوای مالی قبول گردد؛ وفق بند ب ماده 437 ق.آ.د.م، عملیات اجرایی بدستور صادرکننده اجراییه، متوقف خواهد شد و اگر طرف مقابل شما متقاضی ادامه روند اجرای حکم سابق باشد، لازم است معادل یا متناسب با میزان حکم، تضمین یا تأمین مالی مناسب برای اجرای حکم بسپارد تا زمانیکه درصورت اثبات ادعای شما و نقض حکم با اعاده دادرسی؛ صادر‌کننده اجراییه، اجراییه را ابطال یا عملیات اجرایی را ملغی کرده و شما بتوانید مبالغی را که به ناحق به طرف مقابل پرداخته اید، از محل آن تأمین، مسترد نمایید.

* توصیه به مشاوره مستقیم با وکیل میشود.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام با توجه به اینکه مراحل رسیدگی طی شده است قطعی شده در اینجا قابلیت اجرا پیدا می‌کند پس فقط اگر دلیل جدیدی دارید می‌توانید درخواست اعاده دادرسی داشته باشید