مشاوره حقوقی رایگان - تعدی و تفریط در سرقفلی

در خصوص یک مغازه سرقفلی، موجر (ورثه موجر) دادخواست تخلیه به علت تعدی و تفریط داده و استناد کرده به شروط قولنامه اولیه، که در آن 22 متر مغازه به اینجانب فروخته ولی شرط شد بود مستاجر تا قبل از ساخت ملک 12.5 متر در تصرف داشته باشد. بعد از قولنامه یک مبایعه نامه نیز نوشته که در آن به این شرط هیچ اشاره ای نشده است. پس از مبایعه نامه، سند صلح سرقفلی و اجاره نامه رسمی در دفتر اسناد رسمی تنظیم گردید که در آن نیز به این شرط قولنامه هیچگونه اشاره ای نشده است. نکته دیگر این است که طبق قولنامه خریدار فقط یک نفر است (اینجانب) اما در مبایعه نامه و سند رسمی بعد از آن، خریدار دونفر است (اینجانب و همسرم)
حال با توجه به اینکه آخرین توافقات و شروط طرفین به صورت سند رسمی تنظیم شده است میتوان به قولنامه اولیه که فقط ب اسم یکی از خریداران است استناد کرد؟ بین طرفین کدام حاکم است؟ سند رسمی موجر یا قولنامه ناقص اولیه؟
نکته مهم دیگر آنکه اصلا خود موجر مغازه را 22 متر تحویل داده است. در سند رسمی نیز ذکر شده است مورد اجاره و حدود آن: 22 متر مغازه مفروض و مجزا شده از ملک اصلی. میتوان ب این جمله سند استناد کرد و گفت که از ابتدا مغازه 22 متر بوده؟
بهترین دفاع در قبال این دادخواست تعدی و تفریط چیست؟
درضمن مغازه به دلیل فرسودگی بنای اصلی نیاز به تعمیرات اساسی دارد. میتوان به تقابل دادخواست الزام به تعمیرات اساسی داد؟
تقابل را با چه عنوانی میتوان دادخواست نمود؟
یا در مقابل دادخواست تعدی تفریط نمیتوان تقابل داد؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید مدارک و مستندات شما بررسی شود تا راهنمایی دقیق شوید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
با توجه به توضیحات شما ابتدا باید مشخص گردد که قرارداد اجاره سرقفلی مشمول قانون موجر و مستاجر 56 است یا قانون 76
و سپس شما باید با توجه به مفاد قرارداد لایحه تخصصی تنظیم و به دادگاه ارائه نمایید