مشاوره حقوقی رایگان - حق حبس برای زنی که دوشیزه نیست و برای بار دوم داره ازدواج می‌کنه

با سلام می‌خواستم بدونم خانمی که یک بار ازدواج کرده و دوشیزه نیست و الان میخواد برای بار دوم ازدواج کنه با توجه به اینکه دوشیزه نیست اگر بعد از عقد هیچگونه رابطه‌ای جنسی نداشته باشه می‌تونه از حق حبس استفاده کنه

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

خیر حق حبس مخصوص خانم دوشیزه است و باکره بودن مهم است

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

مطابق ماده 1085 قانون مدنی:

“زن می تواند تا مهریه او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود.”

حقوقدانان این حق را یکی از مظاهر بارز قاعده «عدل و انصاف» می دانند.

همچنین ماده 1086 قانون مدنی می گوید:

“اگر زن، قبل از اخذ مهر، به اختیار خود، به ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد، قیام نمود، دیگر نمی تواند، از حکم ماده قبل، استفاده کند؛ ‌معذلک، حقی که برای مطالبه مهر دارد، ساقط نخواهد شد.”

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با توجه به اینکه زوجه دوشیزه نمی‌باشد امکان استفاده از حق حبس وجود ندارد