مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه حقوق و عیدی و سنوات معوقه

باسلام
بنده در یک کارگاه مدت یازده سال کار کردم و سابقه بیمه تامین اجتماعی نیز به مدت حدود یازده سال در کارگاه فوق دارم. در این مدت بنده هیچ مبلغی بعنوان عیدی و پاداش دریافت نکردم فقط حقوق خود را تا سال قبل تمام و کمال دریافت کردم. و امسال بیش از 8 ماه حقوق دریافت نکردم. علت هم این بود چون کارفرما بدهی مالی داشت به همین خاطر کارفرما با بنده بصورت شفاهی توافق کرد که بنده چند ماه حقوق نگیرم تا وی بدهی خود را پرداخت کند بعد از آن در قبال حقوق معوقه بنده و عیدی و سنوات ده یازده سال گذشته بخشی از کارگاه را به بنده واگذار کند و با هم دیگر به اصطلاح شریک شویم ( حتی بنده نیز مبلغ حدود چهل میلیون به وی قرض دادم تا بدهیهای خود را صاف کند البته در قبال آن چهل تومن از وی چک و رسید کاملا معتبر گرفتم و مشکلی از این بابت نداره )
اما حالا بخاطر وضعیتی که این ویروس کرونا پیش کشیده این کارگاه یک ماهی میشه که تعطیل شده و اصلا کار نکرده و احساس میکنم که کارفرما با سو استفاده از این موقعیت سعی داره دو سه ماهی کار نکنه و به طریقی زیر قول و قرارهای خودش بزنه و به اصطلاح منو سنگ قلاب کنه (که اینو مگر به خواب بتونه ببینه )
حال با توجه به توضیحات کلی که ارایه دادم چند سوال از خدمت شما داشتم امیدوارم که راهنمایی قانونی لازم را به بنده گوشزد کنید که سرم بی کلاه نمونه ...
1- با توجه به اینکه واقعا بنده ده یازده ساله عیدی و پاداش نگرفتم آیا در صورت اقدام از طریق اداره کار میتوانم پاداش و عیدی معوقه سالهای گذشته را دریافت نمایم. (در صورت امکان عیدی و پاداش سالهای قبل چگونه پرداخت میشود چون حقوق 5سال قبل من 1میلیون بوده آیا به نسبت حقوق آن سالها پرداخت میشود و تاخیر تادیه هم شامل آن میشود یا نسبت به آخرین حقوق دریافتی عیدی 11 سال حساب میشود )
2- با توجه به اینکه الان 9 ماهه حقوق و مزایا نگرفتم امکان مطالبه آن هم وجود دارد یا خیر)
3-اگر کارفرما خودش بنده را اخراج کند یا بنده را به کار نگیرد در این صورت سنوات یازده سال چگونه حساب میشود )
ضمن اینکه بنده در ابتدا فقط یک قرارداد کار دو ساله منعقد کردیم و بعد از آن مدت هشت نه سال بدون داشتن قرارداد کار کردم و لیست بیمه هم هر ماه برای بنده ارسال شده است و تاکنون هیچ مدرک و رسیدی مبنی بر دریافت حقوق و سنوات و عیدی به کارفرما ندادم. اصلا تا الان رسیدی نخواسته که من بدم و آخرین حقوق دریافتی بنده هم طبق لیست بیمه ارسالی 25/240/000 ریال بوده است.
با تشکر از زحمات شما که منت گذاشتید و پاسخ حقیر را مرحمت فرمودید

پاسخ ها :

مصطفی عباسی

جناب آقای مصطفی عباسی :

با درود و احترام مخاطب گرامی سنوات بر اساس اخرین دستمزد دریافتی ضربدر تعداد سالهای اشتغال قابل دریافت است و این امر از طریق ادارات کار قابل تعقیب است