مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک توسط خریدار قبل از پرداخت ثمن معامله

با سلام
من خونه ای فروختم تو مبایعه نامه قید نکردیم که خریدار حق انتقال ندارد تاریخ سر رسید چک پاس نشد الان خریدار میگه من خونه رو فروختم بعد چند روز که پاس نشد آیا کارشناس خط واسه ده یا بیست روز متوجه میشه که تازه مبایعه نامه انجام شده آیا بعد پاس نشدن چک حق انتقال دارد؟ ممنونم

پاسخ ها :

محمد مالمیر

محمد مالمیر :

با سلام
بعد از انعقاد قرارداد خریدار مالک ملک است و میتواند هر گونه تصرف و خرید و فروشی در ملک انجام دهد ولو ثمن معامله را کاملا پرداخت نکند و با توجه به اینکه به شما چک داده است و چک وسیله پرداخت است شما باید جهت وصول آن اقدام نمایید

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

درود
عقد بیع به محض امضا، ایجاد مالکیت می‌نماید لذا مشتری حق فروش مبیع را دارد. شما می‌توانید ایشان را الزام به پرداخت ثمن چک‌ها نمایید مگر شرط فسخ در صورت عدم وصول چک.
در صورت نیاز به مشاوره بیشتر تماس بگیرید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بله می تواند انتقال دهد.
اگر در قرارداد شرط فسخ یا انفساخ است می توانید معامله را فسخ کنید و از خریدار جدید پس بگیرید و فروش مانع از فسخ قرارداد نیست.

بهاره پورولیخان نوخندان

سرکار خانم بهاره پورولیخان نوخندان :

سلام به محض امضا مبایعه نامه انتقال انجام میشه مگر شما شرط خلاف در مبایعه نامه قید میکردین مثلا تا 2سال خریدار حق انتقال نداشته باشه
و چنانچه ثمن‌ پرداخت نشده دعوا مطالبه ثمن‌ معامله به همراه خسارت تأخیر تأدیه مطرح کنید

و چنانچه ثمن‌ به صورت چک باشد مطالبه وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه مطالبه کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
سوال ابهام دارد و کامل نیست
لکن
مفاد قرارداد حائز اهمیت است