مشاوره حقوقی رایگان - اخذ مجوز ازدواج مجدد با وجود حق حبس زوجه

با سلام. من 9 سال قبل عقد نکاح دائم با دختری انجام دادم. ایشان از ابتدا نفقه و مهریه خود را به همراه حق حبس به اجرا گذاشت. تا کنون 3 بار تقاضای ازدواج مجدد بدلیل عسر و حرج دادم ولی هر بار بدلیل استفاده زوجه از حق حبس، و استدلال قاضی مبنی بر اینکه عدم تمکین زوجه برای دادگاه قابل تشخیص نیست!!! با وجود اینکه هم تقاضای تمکین داده ام و ایشان رد کرده و هم خود حق حبس بمعنای عدم تمکین تا دریافت کامل مهریه است، تقاضای من رد شده است.
آیا هیچ راهی وجود ندارد؟ مگر فلسفه ازدواج تشکیل خانواده نیست؟ دوما من بصورت مرتب و ماهیانه نفقه ایشان را پرداخت می کنم و مهریه هم از حقوق ماهیانه من کسر می گردد. و چطور است که تعداد اندکی موافقت دادگاه بدوی و تجدید نظر با ازدواج مجدد در این خصوص هم وجود دارد؟
تقاضای راهنمایی دارم.

پاسخ ها :

ستاره قلی پور ملکشاه

سرکار خانم ستاره قلی پور ملکشاه :

سلام وقت بخیر
طبق قانون تا زمانی که مهریه ی زوجه ی دوشیزه بصورت کامل پرداخت نشود ایشان ملزم به تمکین نیستند.

محمد حسن سقائی

جناب آقای محمد حسن سقائی :

با سلام اگر امکان ادامه زندگی سخت شده و وجود ندارد می توانید طلاق بدهید.

سمیرا شهنه پور

سرکار خانم سمیرا شهنه پور :

با سلام
راهی وجود ندارد مگر اینکه ایشان را طلاق بدید و همسری دیگر اختیار کنید
و پس از طلاق، دیگر نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد.
نکته ایی که لازم دیدم بهتون بگم اینه که با عرض معذرت، دور از جون در صورتی که شما فوت کنید، ایشان از شما ارث می برد در حالیکه شما لذتی از ازدواج و زندگی مشترک نبردید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید جهت راهنمایی رای دادگاه مطالعه شود و دلیل بررسی شود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام زمانی که زوجه حق حبس دارد تا زمانی که تمام مهریه را دریافت نکند می‌تواند از تمکین خودداری نماید

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

کار بر محترم ایشان در صورتی که مهریه خود را به طور کامل دریافت کنند می‌توانند تمکین کنند

بهاره پورولیخان نوخندان

سرکار خانم بهاره پورولیخان نوخندان :

سلام در خصوص باکره بودن ایشان چنانچه ایشان غیرباکره باشن حق حبس ساقط و میتونید دادخواست تمکین بدین و استناد به آزمایش پزشکی قانونی کنید چنانچه طرف منکر شدند

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام با توجه به حساسیت و پیچیدگی های پرونده بهتر است مشاوره حضوری یا تلفنی داشته باشیم

سمیه جباری

سرکار خانم سمیه جباری :

گویا ایشان برایشان مهم نیست پس شما ایشان را طلاق بدهید و حداقل فقط مهریه پرداخت میکنید. 9 سال زمان کمی نیست.