مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث

با عرض سلام و خدا قوت به شما. سوال بنده درباره حق وراثت است. درصدی از یک زمین ، از پدر بزرگ خانومم به پدرش به ارث رسیده و پدر خانومم چهار تا برادر و یک خواهر داره که به انها هم درصدی ارث رسیده و همه این وراث سندی مبنی بر سهم الارث برای خودشان دارند. پدر خانوم من سال پیش به رحمت خدا رفتند و فوت شدند. امسال عموها و عمه خانومم که هر کدام بر طبق سندی که در دست دارند سهمی از زمین میبردند، تصمیم گرفتند تا زمین را بفروشند و سهمشان را نقد کنند. و از این بابت که پدر خانوم من فوت شده و حضور نداره که به عنوان یکی از وراث امضا کنه ، حق امضا به فرزندان پدر خانومم رسیده که شامل دو پسر و شش دختر است. حالا مشکل اینجاست که مادر خانومم به علت اینکه فرزندان دخترش را کلا انسان حساب نمیکند ابتدای امر قصد داشت تا با تهدید امضا همه رابگیرد و بعد از دریافت پول ، آنرا بین خود و دو پسرش تقسیم کند. من مانع همسرم شدم تا هیچ برگه ای را امضاء نکند و بقیه خواهر زنان خود را هم از حقوقشان اگاه کردم. این کار بنده باعث ناراحتی مادر خانومم شد و اون یک وجهی رو به خواهر خانومام داد و اونها رو راضی به امضاء کردن کرد و فقط همسر بنده رو از اونها جدا کرد و گفت که یک کاری میکنه که هیچ چیزی به همسر من نرسه! و الان حدود کمتر از یک ماه هست که زمین رو فروختند و پولش رو هم معلوم نیست که چه کار کردند. حالا سوال بنده اینه 1_ اینکه زمین رو بدون اطلاع همسر من فروختند ایا کار قانونی هست ؟ اخه من شنیده بودم اگر بخوان بدون امضا همسر من زمین رو بفروشن ، اول باید برن دادگاه و ادعا کنن که همسر من راضی به امضاء و همکاری نمیشه و اونوقت دادگاه برای ما احضاریه بفرسته و ما در دادگاه دلیل امضاء نکردنمون رو برای قاضی شرح بدیم که ظاهرا اینطور نشد و زمین به فروش رفت! 2_ اگر فروش زمین طبق توضیحات فوق غیر قانونی بوده ایا همسر من می‌تونه باعث ابطال قرارداد فروشی که بین خریدار و وراث بوده بشه؟ 3_ اگر باز هم جواب مثبت هست و میشه شکایت کنیم و برای گرفتن حقمون اقدام کنیم ، باید از چه کسی شاکی بشیم ؟ اخه چون ما کلا از قضیه کنار گذاشته شدیم ، اصلا نمیدونیم که کی زمین رو از طرف بقیه فروخته و به چه کسی فروخته! 4_ با توجه به اینکه فوت نامه پدر خانومم و سند سهم متوفا و کلا تمام اوراقی که مربوط به زمین و ارث و ... هست از دسترس ما خارج است ، برای ترتیب اثر دادن به شکایت مان باید چه چیزی را برای تشکیل پرونده و شکواییه به دادگاه ارایه بدهیم و چه ادعایی مبنی بر تضییع حقوق خودمان بکنیم؟ ممنون میشم اگر برای بنده کمی وقت بگذارید و با حوصله پاسخگو باشید.

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.همسر متوفی بعلت اینکه ازعین زمین نمی برد نمی تولند بعنوان فروشنده ,مبایعه نامه را امضاء بزند.انتقال سهم همسرتان غیرقانونی ودرحکم کلاهبرداریست وبرای فروشندگان مجازات سنگین دارد.برای ابطال بیع انجام شده باید دادخواست به طرفیت فروشنداران وخریداران تقدیم کنید وبدوا گواهی حصر وراثت تهیه نمایید.