مشاوره حقوقی رایگان - تعیین حق کسب و پیشه

مغازه ای را از شخصی که سرقفلی دارد با یک اجاره نامه عادی در بنگاه املاک اجاره نموده ام که حق انتقال به غیر نداشته حال مالک اقدام به تخیله بموجب انتقال به غیر نموده است آیا قانون نصف حق کسب و پیشه را حق من دانسته که در مغازه فعالیت می نماید یا سرقفلی دار که حق انتقال به غیر نداشته
درصورت امکان ماده قانونی آنرا معرفی نمایید. با سپاس

پاسخ ها :

یک وکیل

به موجب قانون روابط موجر و مستاجر سال 1372 حق کسب و پیشه دیگر وجود ندارد.اگر قرارداد موجر و صاحب سرقفلی قبل از سال 72 باشد مشمول قانون ماده 19 و تبصره یک قانون موجر و مستاجر 56 می شود و حسب مورد حق کسب و پیشه به متصرف یا صاحب اصلی سرقفلی تعلق می گیرد.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

به ماده 6 الی 11 قانون روابط موجر و مستاجر ومصوب 1376 مراجعه نمایید تا پاسخ کامل و قانونی خخود را بیابید.
در هر صورت اگر شما مبلغی از باب سرقفلی پرداخت کرده باشید در هنگام تخلیه باید این مبلغ به شما داده شود.
اگر شما حق انتقال به غیر نداشته باشید سرقفلی نیز وجاهتی نمی یابد
منتهی اگر موجر با شما توافق کرده باشد باید مبلغ سرقفلی شما را بپردازد