مشاوره حقوقی رایگان - طلاق زوجه به دلیل اعتیاد زوج در گذشته

با سلام
بنده 4 ساله که ازدواج کردم و از لحاظ مالی و تأمین مخارج زندگی مشکلی ندارم، خونه و ماشین و یک مغازه زیر خونه هم دارم.
نزدیک به سه ساله که شروع به مصرف مواد کردم تا اینکه همسرم متوجه شد و من هم کتمان نکردم.
به ایشون گفتم این یک بیماری هست و من گیر افتادم، خودم چندین بار تلاش کردم و نتونستم، کمک کن بتونم ترکش کنم.
ایشون ابتدا قبول کرد و حتی دو روز هم خونه ی پدرم پیشم موند که کمکم کنه، ولی دو روز بعد موضوع رو با خانواده ش در میون گذاشت و یک دفعه نظرش عوض شد که الا و بلا طلاق توافقی بگیریم.
من همسر و زندگیم رو دوست دارم و نمیخوام طلاق بدم. الان بیشتر از دو هفته ست که منزل رو ترک کرده و رفته منزل پدرش، به شدت هم از خانواده ش تأثیرپذیره.
میخواستم بدونم منی که الان کنار گذاشتم و پاکم و تصمیم جدی برای پاک زندگی کردن دارم، آیا همسرم چون گفتم طلاق نمیدم میتونه درخواست طلاق بده و لطفاً راهنمایی بفرمایید رأی دادگاه چه خواهد بود؟

پاسخ ها :

سعیده کشاورز

سرکار خانم سعیده کشاورز :

دروود
در صورتی که حق طلاق به زن داده نشده باشد به صورت محضری
فرایند اخذ طلاق از جانب زوجه سخت و زمان بر و با شرایطی امکان پذیر میباشد. درصورت تحقق هر یک از شروط عقدنامه و یا هر شرط دیگری غیر از آنچه که به صورت چاپی در عقدنامه نوشته شده(ماده 1119 قانون مدنی) و احراز تحقق آن شروط توسط دادگاه خانواده، زن وکیل در طلاق خود است و می تواند به نیابت و وکالت از مرد صیغه طلاق را جاری کند و رسیدگی دادگاه خانواده در این فرض جهت احراز وقوع شرط و امکان اعمال وکالت است.از جمله شروط ضمن عقد می توان به ازدواج مجدد مرد بدون اطلاع و رضایت زن (اعم از ازدواج دایم یا ازدواج موقت) ، ترک منزل توسط مرد، نپرداختن نفقه، محکومیت به حبس و زندان، اعتیاد مرد، سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج، ابتلای زوج به امراض صعب العلاج، جنون زوج، عقیم بودن زوج، اشاره کرد.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
هر اعتیادی موجب عسر و حرج نخواهد شد و تنها اعتیادی به زن حق طلاق می‌دهد که به زندگی مشترک خلل وارد کند.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید که شخص می‌بایست ابتدا یک بارترک نماید طچون شما ترک کرده‌اید طلاق برای ایشان سخت می‌باشدشما می‌توانید بابت عدم تمکین اظهارنامه و دادخواست بدهید