مشاوره حقوقی رایگان - اعسار پس از بازگشت به ايران

با سلام و خسته نباشيد
من چك مبلغ ٢٠ تومن دست كسی داشتم برج ٥ از ايران خارج شدم و طرف رفت شكايت كرد و ابلاغ به آدرس پدرى من كه در بانك ثبت شده بود ميرفت كه من حضور نداشتم اونا هم تحويل نگرفتن حالا بعد از ٨ ماه ميخوام برگردم ايران آيا فرودگاه بازداشت ميشم و در صورت تقاضاى اعسار تا حصول نتيجه زندان ميرم؟چون احتمالا حكم غيابى بوده و ابلاغ واقعى با امضاى من دريافت نشده
ممنون

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال اگر حکم جلب شما صادر شده باشد امکان بازداشت شما در هر جایی که برگ جلب شما نزد ضابطان دادگستری برده شود و اجازه ورود به حریم خصوصی از مقام محترم قضایی داشته باشند محتمل است و محدود به مکان فرودگاه نیست . ضمن اینکه پس از بازداشت نیز بلافاصله می توانید تقاضای اعسار نمائید و با سپردن تأمین فوراً با قید قرار کفالت یا وثیقه آزاد شوید تا به اعسار شما از محکوم به رسیدگی و حکم صادر شود . همچنانیکه اگر حکم بازداشت شما هم صادر نشده باشد و یا به مرحله اجرا در نیامده باشد باز می توانید خارج از مهلت مقرر قانونی (یکماه پس از ابلاغ قانونی اجرائیه) با سپردن تأمین و بدون اینکه حکم حبس شما اجرا شود ، تقاضای اعسار از پرداخت محکوم به را از مرجع قضایی صادر کننده حکم بخواهید.

یک وکیل

پاسخ دوم و تکمیلی : اگر هم حکم غیابی باشد می توانید ظرف 20 روز از تاریخ اطلاع (و نه ابلاغ قانونی) تقاضای واخواهی و پس از ابلاغ قانونی حکم واخواهی ظرف مهلت 20 روز تقاضای تجدید نظر خواهی نمائید (قبل از اینکه بخواهید به رای غیابی تمکین نموده و تقاضای اعسار از پرداخت محکوم به نمائید.)

پرسشگر :

خيلى ممنونم از راهنمايى شما
چند سوال و ابهام
١- منظورم اين بود ممكنه من غيابى ممنوع الخروج شده باشم و در فرودگاه توسط پليس فرودگاه بازداشت شم چىن شاكى كه از زمان بازداشتم اگاه نيست كه بخواد جلب كنه
٢- منظور از اطلاع از حكم غيابى چيست يعنى در فرودگاه بعد از دستگيرى به شعبه مربوطه انتقال ميدن يا من ازادم برم و بعد كه مثلا از خانواده شنيدم ميتونم واخواهى بدم
٣- چون من كلا نبودم پس ميتونم واخواهى بدم چون ابلاغى شخصى به من نشده از درب منزل انداختن و ابلاغى هم ندارم كه به چى محكوم شدم

یک وکیل

پاسخ سوال دوم : 1- بله ممکن است مشروط بر اینکه اجرائیه حکم صادره ابلاغ قانونی شده و مهلت 10 روزه اجرای آن سپری و منقضی شده باشد 2- از تاریخ اطلاع یعنی هر موقع از مفاد رای مطلع شدید یا مفاد رای به شما ابلاغ واقعی شد . شما می توانید ظرف مهلت 20 روز پس از اطلاع از مفاد رای صادره اعم از ابلاغ واقعی یا غیر آن نسبت به واخواهی (اعتراض) از رای غیابی مبادرت نمائید 3- اگر از مفاد رای غیابی صادره بی اطلاع هستید توصیه می شود به دفتر مرجع قضائی صادر کننده حکم مراجعه و نسخه ای از رای صادره را دریافت نموده و از تاریخ اطلاع (ابلاغ واقعی) رای غیابی 20 روز مهلت خواهید داشت تا با پرداخت هزینه دادرسی مقرر یا تقاضای اعسار از هزینه دادرسی و معرفی شهود واجد شرایط و اثبات اعسار نسبت به واخواهی (اعتراض) به مفاد رای غیابی مبادرت نمائید .

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
بله امکان جلب وجود دارد اگر مهلت یکماه اعسار سپری شده با‌شد
لکن
باید اعسار دهید با تودیع وثیقه