مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث خانمی بدون فرزند دارای خواهر وشوهر به چه کسانی می رسد؟

با سلام وتشکر ازشما.خانمی بدون فرزند اما دارای چند خواهر ودارای شوهر فوت نمود،وشوهرش نیز که فرزندانی دارد، مدتی پس از وی در گذشته،بفرمایید سهم الارث پدری آن خانم میان چه کسانی باید تقسیم شود؟آیا فرزندان شوهرش جزء وراث ایشان به حساب می آید؟

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، اگر شوهر آن خانم هنگام فوت وی زنده بوده اند ، شوهر نصف اموال زن را به ارث می برد و اگر زن وارث دیگری مانند پدر و مادر نداشته باشد نیز بقیه اموال زن برای شوهر خواهد بود. که با فوت او این اموال به فرزندان شوهر می رسد.

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال اگر هنگام فوت زن ، پدر یا مادر وی در قید حیات نبوده باشند ، اموال باقی مانده از وی به شوهرش به ارث می رسد و پس از فوت شوهر ، نصیب فرزندان شوهر می شود . اما در مورد سهم الإرث پدری زوجه فوت شده ، نصیب شوهر وی و پس از فوت شوهر ، نصیب فرزندان شوهر می گردد .

پرسشگر :

با سلام .با این حال آیا خواهرانش از ماترک وی چیزی به ارث نمی برند؟

نازنین غنی فرجام

سرکار خانم نازنین غنی فرجام:

باسلام تمام ماترک به شوهر وبعد از ایشون به فرزندانش میرسد

سید نورالدین نورالدینی

سید نورالدین نورالدینی:

سلام طبق ماده 927 قانون مدنی خواهران زنده در زمان فوت برادر خود که زن دارد ولی بچه ندارد نیز ارث می برند و ارث شوهر آن مرحوم نصف دارایی است و نصف دیگر بالسویه بین بقیه وراث تقسیم می شود بدیهی است پس از فوت شوهر وراث او طبق مقررات ارث می برند و از جمله نصف ماترک مرحومه که به وی ارث رسیده بود بین وراث وی تقسیم می شود

جلیل مکوندی

جناب آقای جلیل مکوندی :

در فرض سئوال مطروحه :
1) سهم زوج که حین الفوت همسر خود در قید حیات بوده (با توجه به مواد:875 ، 913،927 و 938 قانون مدنی)نصف ترکه خواهد بود که بدلیل فوت وی پس از همسرش سهم الارث ایشان(شوهر) به وراث وی تعلق میگیرد.
2) سهم خواهرها: برابر ماده: 916،897،899 و 905 قاون مدنی :نیز نصف ترکه خواهد بود که بالسویه بین آنها قابل تقسیم است.