مشاوره حقوقی رایگان - اجازه پدر در ازدواج دختر غیر باکره

دختری 34ساله که پدر و مادرش به علت اعتیاد پدر و ترک منزل ، از یکدیگر جدا شدند که البته به دلیل مجهول المکان بودن پدر و عدم حضور در جلسات دادگاه و بعداز طی مراحل مختلف قانونی رای طلاق به صورت غیابی صادر شد و بعداز قطعیت رأی ، مادر برای اجرای صیغه طلاق غیابی به محضر معرفی شده.حالا بعداز چندین سال دختر خانواده قصد ازدواج با فردی را دارد و البته با فرد مذکور صیغه محرمیت 2ماهه نیز خوانده شده اما حالا برای انجام عقد دائم سردفتر ازدواج اجازه پدر را لازم می‌داند این در حالیست که در این مدت و بواسطه صیغه محرمیت بکارت دختر از بین رفته اما اسم زوج در شناسنامه ثبت نیست.
حالا سؤال اینست که با توجه به اینکه دسترسی به پدر مقدور نیست و طلاق غیابی پدر و مادر گواه این ادعاست و البته با توجه به وضعیت نداشتن بکارت و همینطور به استناد محرمیت در صیغه نامه ، برای انجام عقد دائم آیا بازهم به اذن پدر نیاز هست؟
اگر نیاز نیست چگونه باید محضردار را متقاعد کرد که بدون درخواست اذن پدر خطبه عقد دایم را جاری و ثبت نماید آیا گرفتن گواهی بکارت از پزشکی قانونی برای انجام عقد دائم بدون حضور و اجازه پدر کفایت میکند ؟

پاسخ ها :

مهدی ریحانی سجهرود

جناب آقای مهدی ریحانی سجهرود :

درود
گواهی پزشکی قانونی مبنی عدم باکره ارائه نمایید البته قانونگذار گفته اگر باکرگی غیر ازدواج یعنی حوادث یا غیر ارادی از بین رفته باشد باز هم اذن پدر لازم است اگر گواهی مورد پذیرش قرار نگرفت میتوانید از دادگاه اقدام کنید دستور ازدواج بگیرید

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود. در موردی که گفتید اگر هم دفتر خانه گواهی بخواهد گواهی عدم بکارت است. چون بر اساس قواعد حقوقی و فقهی بکارت به هر دلیلی که از بین رفته باشد موجب سقوط لزوم اذن پدر می باشد و در نتیجه برای دختر غیر دوشیزه اذن لازم نیست.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید که دختر دوشیزه برای ازدواج نیاز به اذن پدر دارد هرچند که بالای 18 سال داشته باشد اما اگر باکرگی غیر از ازدواج بوده باشد باز نیاز به اذن پدر است اما می‌توانید از طریق دادگاه نیز اجازه بگیرید