مشاوره حقوقی رایگان - ثبت واقعه رجوع

با عرض سلام بنده یکماه قبل از تاریخ طلاق یک قطعه زمین مسکونی و یک قطعه زمین کشاورزی به همراه اب مربوطه به همین زمین را به صورت مبایعه نامه ای به همسرم به عنوان مهریه واگذار کردم و همسرم در دفترخانه اسناد رسمی حضور یافته و اقرار صریح و منجز و شرعی داشته که تمام یکصد و ده عدد سکه کامل از صداق نکاحیه را از من دریافت کرده و تصریح گردیده است که هیچ گونه طلبی از بابت سکه مهریه بر ذمه زوج نمی باشد و سند اقرارنامه غیر مالی در تاریخ 1396/09/05 مبنی بر دریافت مهریه تنظیم گردیده است و همسرم جهیزیه خود را مطابق با صورتجلسه واحد اجرای احکام شورای حل اختلاف در تاریخ 1396/09/23 را دریافت کرده است و در مورد نفقه هم بنده دادخواست الزام به تمکین دادم و همسرم اعلام کرد که اگر مهریه ایشان را پرداخت نمایم و دادخواست الزام به تمکین خود را مسترد نمایم ایشان به منزل من برگشته و با من زندگی میکند اما متاسفانه با وجود پرداخت مهریه ایشان از تاریخ واگذاری املاک در منزل پدری شان اقامت داشته و چون اصل بر تمکین است ایشان تا تاریخ طلاق توافقی یعنی تاریخ 1396/10/06 از بنده تمکین عام و خاص نداشتند طلاق صورت گرفته و نوع ان خلع ذکر شده ( در دادنامه طلاق توافقی امده است که زوجه بابت مهریه یک قطعه زمین مسکونی مطابق با مبایعه نامه بنگاه املاک قوسی و مقدار بست هکتار زمین کشاورزی به همراه اب مربوطه به همین زمین واقع در روستای ... طی مبایعه نامه املاک بنگاه ...... دریافت میکند و به علت اینکه از زوج کراهت دارد از الباقی حقوق مالی خود از جمله مهریه نفقه و جهیزیه و .... گذشت میکند و زوج با قبول بذل با طلاق زوجه موافقت خود را اعلام نموده نوع طلاق خلع و مدت ان سه طهر می باشد ضمنا زوجین فرزند مشترکی ندارند) صیغه طلاق خلع در همان تاریخ 1396/10/6 اجرا شده است اما سه روز بعد از اجرای صیغه طلاق خلع زوجه به منزل من مراجعه و اعلام نمود که من از طلاق پشیمان شده ام و در ایام عده طلاق خلع در منزل من بوده و با من زندگی می کرده است و با من نزدیکی داشته و در تاریخ 1397/01/06 بارداری ایشان مطابق با گواهی پزشکی ازمایشگاه تایید می گردد لذا با توجه به بارداری زوجه ما با هم قراردادی ازدواج در تاریخ 1397/01/07 نوشته و در ذیل قرارداد امده است که زوجین متعهد شدند ازدواجشان را در یکی از دفاتر ثبت ازدواج به ثبت رسمی برسانند ضمنا زوجه مطلقه خود زوج است و در حال حال حاضر باردار می باشد که ذیل صورتجلسه فوق به امضای زوجه رسید و متاسفانه ایشان رجوع خودشان را به مراجع رسمی با توجه به بارداریشان اعلام نکرده و ازدواج خود را مطابق با توافق نامه ازدواج به ثبت نرسانیده و در تاریخ 1397/02/06 مطابق با گزارش واحد پاتولوژی بیمارستان امام خمینی بدون اینکه از سازمان پزشکی قانونی مجوز قانونی داشته باشد اقدام به سقط جنین نموده است بنده دادخواست ابطال طلاق و ثبت واقعه رجوع دادم و قاضی دادگاه بدوی با استناد به اقرار زوجه مبنی بر انجام عمل زناشویی در ایام عده و نیز اظهارات طرفین و گواه و گواهی پزشکی و با عنایت به اینکه زوجه در قبال دعوای بنده دفاع موجهی ارائه نداده بود و با اقدامات انجام شده قصد رجوع وی برای ان دادگاه محترم کاملا محرز و مسلم بود حکم به اثبات رجوع و الزام به ثبت واقعه رجوع به استناد ماده 1149 قانون مدنی در دفتر رسمی طلاق به شرح دادنامه موصوف صادر شد و تا بیست روز قابل تجدید نظر خواهی بود با اعتراض زوجه پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع شده است و قاضی تجدید نظر در متن دادنامه بیان نموده است که ( با توجه به اینکه طلاق به صورت خلع صادر شده است و تجدید نظر خواه قسمتی از حقوق مالی خود از جمله نفقه ایام عده و مهریه خود را در قبال طلاق به زوج بذل نموده است و پس از طلاق و در ایام عده به مبذول رجوع نکرده است و حضور وی در منزل زوج و همبستر شدن وی با همسر سابق دلیل بر رجوع از طلاق تلقی نمی گردد لذا تجدید نظر خواهی را وارد تشخیص داده مستندا به ماده 358 قانون ایین دادرسی مدنی با نقض دادنامه تجدید نظر خواسته حکم بر بطلان دعوی خواهان بدوی صادر و اعلام میدارد حکم صادره قطعی است ) و بعد از حکم دادگاه تجدید نظر زوجه دادخواست الزام به تنظیم سند املاکی که به عنوان مهریه دریافت کرده را داده و به علت اینکه املاک فوق فاقد سند رسمی بودند بر این املاک طی دو دادنامه در شعبه دوم حقوقی گزارش اصلاحی صادر شده و بنابراین زوجه تمام مهریه خود را از من دریافت کرده است لطفا بفرمایید این طلاق خلع است یا رجعی؟ ایا حکم دادگاه تجدید نظر درست است یا اشتباه؟ ایا جنین که سقط شده حلال زاده است یا حرام زاده لطفا بفرمایید من چه اقدامی باید انجام دهم

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

علی القاعدب طلاق خلع است /به نظر میرسد حکم دادگاه تجدید نظر با مداقه و امعان نظر بهتر و بیشتری صادر شده باشد /جنین ساقط شده به نظر حقیر ولد به شبهه است نه ولد حرام زاده و بین این دو تفاوت فراوان است / و با توچه به رای دادگاه تجدیدنظر رای قطعی و غیر قابل تجدید نظر است ./