مشاوره حقوقی رایگان - محاسبه حقوق

بنده دارای یک فرزندم؛ 3ساله در انبار خشکبار کارگری(نظافت جابجایی بار معمولا بالای30کیلو،انبارداری) میکنم با صاحب کار توافق شده که حقوق 6 ماه اول سال با حقوق 6ماه دوم متفاوت باشه چون اوج کار در 6ماه دومه، شش ماه سال 1401، برای بنده 7میلیون درنظرگرفت، حالا شش ماهه دوم اضافه کاری کردم یعنی بیشتر از 7ساعت و نیم براشون کار کردم طبق محاسبه خودم اگر شغل بنده کارسخت و زیان آور محسوب(که حداقل روزی6ساعته) بشه 373ساعت اضافه کار و اگر عادی محسوب بشه 158 ساعت اضافه کار دارم حالا اگر ساعات اضافه کار بر 6 ماه تقسیم بشه باید ایشون ماهی چقدر به بنده پرداخت کنن؟
آیا اون 7میلیون حقوق پایه برای بنده دارای یک فرزند قانونیه؟
با عرض این نکته: این شغل بنده که سه سال سابقه کار دارم در طول 4ماه(خرداد تا شهریور) سخت نیست و فقط در حد نظافت و کارهای کوچیکه و تو این4ماه جابجایی بار نداره اما با شروع پاییز حداقل روزی 2تن جابجایی بار داره و متوسط روزی 4تن و گاهی تا 10تن هم میرسه.

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام برای محاسبه حقوق شما، ابتدا باید حقوق پایه شما را برای هر یک از 6 ماه محاسبه کنیم. با توجه به اینکه در 6 ماه اول، شما حقوق کمتری دریافت کرده‌اید، پس برای محاسبه حقوق پایه در این دوره، می‌توانید میانگین حقوق شش ماه را محاسبه کنید. به عنوان مثال، اگر حقوق شما در 6 ماه اول به صورت ماهیانه 1000 هزار تومان و در 6 ماه دوم به صورت ماهیانه 1200 هزار تومان باشد، میانگین حقوق شش ماه شما برابر با ((1000 x 6) + (1200 x 6)) / 12 برابر با 1100 هزار تومان است.

حال برای محاسبه حقوق اضافه کاری شما، باید تعداد ساعات اضافه کاری را در هر دوره محاسبه کرده و با مبلغ حقوق پایه ضرب کنید. برای این منظور، اگر فرض کنیم شما در 6 ماه دوم، 373 ساعت اضافه کاری سخت و 158 ساعت اضافه کاری عادی داشته‌اید، می‌توانید به صورت زیر حقوق اضافه کاری خود را محاسبه کنید:

حقوق اضافه کاری سخت: (1100 x 1٫5) x 373 برابر با 6022500 تومان

حقوق اضافه کاری عادی: (1100 x 1٫2) x 158 برابر با 219280 تومان

حال برای محاسبه حقوق ماهی شما، باید مجموع حقوق پایه و حقوق اضافه کاری شما را برای هر یک از 6 ماه محاسبه کنیم. با توجه به اینکه شما در 6 ماه دوم، بیشتر از حقوق پایه دریافت کرده‌اید، می‌توانید حقوق ماهی شما را در این دوره برای تمامی ماه‌ها برابر با حقوق پایه ماهانه 1200 هزار تومان محاسبه کنید. به عنوان مثال، اگر حقوق پایه شما در 6 ماه دوم برابر با 1200 هزار تومان باشد، حقوق ماهی شما برای هر یک از 6 ماه به صورت زیر محاسبه می‌شود:

شش ماه اول: ((1000 x 6) + (1000 x 1٫2 x 158)) / 6برابر با 1020 هزار تومان

شش ماه دوم: ((1200 x 6) + (1200 x 1٫2 x 373)) / 6 برابر با 1320 هزار تومان

بنابراین، حقوق ماهی شما در هر یک از 6 ماه، به ترتیب 1020 و 1320 هزار تومان است.

در خصوص سوال شما در مورد حقوق پایه، قانونا حداقل حقوق پایه برای کارگران، هر سال توسط سازمان تامین اجتماعی وزارت کار و امور اجتماعی تعیین می‌شود. در سال 1401، حداقل حقوق پایه مشخص شده برای کارگران در صنعت خدمات، 120000 تومان بوده است. بنابراین، حقوق پایه 7 میلیون تومانی که شما در نظر گرفته‌اید، بیشتر از حداقل حقوق پایه قانونی است.

لازم به ذکر است که توافق بین شما و صاحب کار برای تعیین حقوق پایه، نمی‌تواند کمتر از حداقل حقوق پایه قانونی باشد.