مشاوره حقوقی رایگان - تبدیل قولنامه به سند محضری

با درود فراوان خدمت کارشناسان گرامی
پدر بنده حدود 45سال پیش زمین باغ خریداری میکند بعد از مدتی تبدیل به خانه میشود و حریم خانه با دیوار مشخص میشود. چند سال پیش جهت دریافت سند رسمی به اداره ثبت مراجعه کردیم و کارشناس اداره با دوربین اندازگیری حضور پیدا کرد و ابعاد و مساحت زمین که به شکل قناس و مثلث میباشد محاسبه کردند. بعد از محاسبه اعلام کردند ک حدود 100متر اختلاف متراژ با قولنامه دارد و فروشنده باید رضایت بدهد. الان فروشنده در قید حیات نمیباشد و با وارثین صحبت شد و ادعا کردند که باید پول اضافه زمین به نرخ روز پرداخت گردد در صورتی که نخست اینکه در 45سال پیش ملک مورد نظر در دوستا قرار داشته است و امکانات امروزه وجود نداشته که مساحت دقیق مشخص شود و به گفته پدرم با ریسمان و قدم اندازگیری کرده اند. دوم اینکه ملک مورد نظر باغ بوده است و حریم با درختان جداسازی شده است و شخص فروشنده در زمان رنگریزی و دیوار چینی حضور داشته است. و هیچ گله و شکایتی از اون زمان تا بحال در جایی ثبت نشده است. از کارشناسان محترم ممنون میشوم راهنمایی کنند که ایا حق با فروشنده میباشدو مبلغ به روز باید واریز گردد یا اینکه خریدار بی تقصیر هست و حکم بر تبدیل سند به رسمی باید اداره ثبت دهد. با تشکر

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نیاز است که کلیه مدارک ، مستندات و اسناد مربوطه پیرامون موضوع ، مورد بررسی و تحت مطالعه قرار گیرد تا با بررسی همه جوانب ، پاسخ مناسب حقوقی ارائه شود .