مشاوره حقوقی رایگان - بیمه بیکاری بدون عدم نیاز و قرارداد

من در داروخانه ای به مدت نه سال کار میکردم که مدت هشت سال و نیم اون تو بیمه رد شده به مدت ده ساعت در روز ولی حقوقم کاملا پایه و سطحی ترین مبلغ بوده، مثلا در سال 1401 با این همه سابقه و ده ساعت کار مبلغ شش تومن حقوق من بود. کارفرما به طور کل ازاول قراردادی ننوشت ولی آخرین روز هرسال برگه ای از من می‌گرفت که تمام حق و حقوق سالانه خودم رو دریافت کردم. من حدود چهار روز قبل عید از داروخانه بیرون اومدم و فقط یه برگه به من دادن که طوری نوشته شده که به منظور عدم همکاری با تصمیم خودمه و هیچ قرار داد کتبی هم ندارم و اشخاصی هم نیستن که برام بنویسن و بدن. حالا که برای بیمه بیکاری اقدام کردم این دو مورد رو نقص گرفتن، چیکار میتونم بکنم؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگه بتونی گواهی عدم نیاز یا اخراج از کار فرما بگیرید خوبه اگر نه فقط می توانید دادخواست مابه التفاوت حقوق و اضافه کاری و عیدی و سنوات و مرخصی استفاده نشده بدهید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
متأسفانه به نظر می‌رسد که شما قرارداد رسمی و کتبی با کارفرمای خود نداشتید. در چنین شرایطی، ادعای حقوقی برای شما بسیار دشوار است. برای اطمینان بیشتر، بهتر است به اداره کار و کارگاه، سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کنید.

در مورد بیمه بیکاری، برای اخذ این بیمه، لازم است که شما باید در سیستم بانک اطلاعات سازمان تأمین اجتماعی ثبت شده باشید و قبلاً حداقل شش ماه سابقه بیمه‌ای داشته باشید. همچنین برای دریافت این بیمه، نیاز است که برای تأیید عدم کارکرد از سوی کارفرما، فرم مربوطه را تکمیل کنید. در صورتی که کارفرمای شما فرم مربوطه را تکمیل نکرده است، شما می‌توانید با مراجعه به اداره کار از ایشان شکایت کنید که فرم مربوطه را تکمیل کنند.

لازم به ذکر است که در صورت عدم توافق با کارفرمای خود، می‌توانید با مراجعه به اداره کار و یا سازمان تأمین اجتماعی، از حقوق خودتان دفاع کنید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
برای مطالبه بیمه بیکاری ، شما باید نامه عدم نیاز داشته باشید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر شکایتی دارید می توانید از طریق اداره کار شکایت خود را پیگیری کنید.