مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی و مالکیت

با سلام
من در سال 92 سرقفلی یک باب مغازه را خریداری کردم . در سال 1400 مالکیت همان مغازه را از مالک خریدم. با توجه به گذشت زمان زیادی مالک بهانه می آورد و سند نمیزند . علت را جویا شدم مالک میگوید چون در سالهای قبل که سرقفلی دار بودی کرکره مغازه را بدون اجازه من عوض کردی من سرقفلی را فسخ میکنم و اظهارنامه داد و سرقفلی را فسخ کرد و سند هم نمیزند . آیا با توجه به اینکه شش ماه بعد از فروش مالکیت شش دانگ به اینجانب این ادعاها را مطرح کرده و طی اظهارنامه سرقفلی را فسخ کرده مالکیت من پابرجا میماند ؟؟ آیا ادعای ایشان اعتبار قانونی دارد ؟

پاسخ ها :

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی صرف ارسال اظهارنامه مبنی برفسخ حق سرقفلی مسقط حق شما نمی باشد دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بطرفیت تیشان مطرح نمایید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

ادعای ایشان بی اعتبار است ولی حتما وکیل بگیرید و الا می بازید

محمدهادی پورسینا

جناب آقای محمدهادی پورسینا :

با سلام در خصوص این موضوع نیاز به بررسی قراردادهای منعقده راجع به سرقفلی و مالکیت است ولی عجالتاً می توان گفت که حتی اگر در قرارداد انتقال سرقفلی پیش بینی حق فسخ شده باشد این حق پس از گذشت سالها از تحقق آن قابل اعمال نیست و در صورت اعمال هم تأثیری بر قرارداد منعقده بعدی ندارد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
حتما به وکیل مراجعه نمایید

طبق قانون موجر و مستاجر ، اگر مستاجر سرقفلی ، بدون اجازه مالک ، تغییراتی در محل سرقفلی ایحاد نماید مالک میتواند دادخواست تخلیه اقامه نماید ولی

ولی با این شرایط قرارداد سرقفلی قابل فسخ و تخلیه نیست ولی شما باید به صورت دقیق و قانونی در جلسه دادرسی دفاع نمایید

و شما بلافاصله بلافاصله دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی مالکیت مغازه اقامه نمایید
و ...

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

مستحضر باشید که فقط به دلیل اینکه اظهارنامه ارسال شده دلیلی بر فسخ نمی باشد

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

باید اسناد را دید و بررسی کرد و سپس اظهار نظر کرد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدهید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
آیا حکمی در خصوص فسخ از دادگاه صادر شده ؟