مشاوره حقوقی رایگان - مزایده با حق شفعه شریک

با سلام

من مالک چهار دانگ از شش دانگ هستم و شریکم مالک دو دانگ از ششدانگ میباشد

1- ملک قابل افراز در صورت اختلاف شرکا به مزایده میرود ؟ چکار کنم که به مزایده نرود

2-درصورت اینکه به مزایده برود و وشریکم که مالک دو دانگ است برنده شود آیا برای من که مالک چهاردانگ هستم حق شفعه میتوانم ؟

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

ملک غیر قابل افراز از طریق مزایده به فروش میرود اگر شریک شما سهمش را به دیگری بفروشد شما با پرداخت وجهش می توانید از وی بخرید. این حق شفعه بین دو مالک مشاعی ملک است.

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

اگر قابل افراز باشد دیگر نیازی به مزایده نیست و همچنین دارای حق شفعه هستید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود باید توافقی بفروشید وگرنه چنان‌چه غیر قابل افزار شناخته شود از طریق مزایده به فروش خواهد رسید و سهم هریک جدا گانه تادیه می‌گردد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر قابل افراز باشد دیگری نیازی به انجام تشریفات مزایده نیست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
اگر ملک با تشخیص کارشناس اداره ثبت ، قابل افراز باشد بین شرکا افراز خواهد شد و رای دستور فروش مال مشاع و مزایده صادر نخواهد شد

و اگر ملک قابل افراز نباشد دادگاه دستور فروش صادر خواهد کرد و به مزایده گذاشته میشود و
و هر کدام از شرکا میتوانند در مزایده شرکت نمایند

و حق شفعه وجود نخواهد داشت

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی درصورت قابل افراز بودن ملک به مزایده نمی رود و حق شفعه مربوط به فروش ملک به ثالث توسط شریک می باشد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
خیر ملک قابل افراز به مزایده نمی رود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر ملک با تشخیص کارشناس اداره ثبت ، قابل افراز باشد بین شرکا افراز خواهد شد و رای دستور فروش مال مشاع و مزایده صادر نخواهد شد وحقذشفعه هم فقط در ملک قابل افراز هست

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
ملک اگر قابل افراز باشد در این صورت بین مالکین تقسیم می شود.
در صورتی که قابل افراز نباشد در این صورت هر یک از شرکا می تواند با اخذ گواهی عدم افراز دادخواست فروش مال مشاع بدهند که در این صورت از طریق مزایده به فروش می رسد و هر کسی می تواند در مزایده شرکت کند و کسی که بیشترین قیمت را بدهد برنده مزایده می شود‌.
توجه داشته باشید هر یک از شرکا نیز می تواند در مزایده شرکت کنند و اگر بالاترین قیمت را پیشنهاد بدهند برنده مزایده می شوند و در این شرایط امکان استفاده از حق شفعه وجود ندارد و حقی بوجود نمیاد.

مجید حق شناس

جناب آقای مجید حق شناس :

سلام در مزایده میتوانید شما مبلغ بیشتری پرداخته و مالک کل مال شوید. خیر بعد از مزایده شما دیگر شریک نیستید که بتوانید اخذ شفعه نمایید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

1 _ در صورت اختلاف اگر می خواهید ملک به مزایده نرود یا سهم شریک را بخرید یا توافقی آن را بفروشید...
2_ امکان اعمال حق شفعه نسبت به مزایده نیست.