مشاوره حقوقی رایگان - رسیدگی تقسیم ترکه در دادگاه شهرستان یا تهران

با سلام و عرض ادب خدمت وکلای محترم
مرحوم پدر ملکی در تهران داشته لکن در شهرستان فوت شده اند. بنابراین گواهی انحصار وراثت از شهرستان صادر شده است. دادخواست تقسیم ترکه به دادگاه تهران داده شده اعلام شده آنجایی که گواهی انحصار وراثت صادر شده دادگاه هم در همان شهرستان باید باشد
آیا با توجه به اینکه مرحوم پدر دارای همسر دیگری در تهران داشته و سکونت دوم او بوده است و ملک هم در تهران واقع شده و استعلام ثبتی هم توسط شورای حل اختلاف نیابتی تهران انجام شده ، با توجه به سن و بیماری خواهان امکان رسیدگی پرونده در دادگاه تهران میتواند انجام بشود یا اینکه حتما باید در دادگاه شهرستان رسیدگی شود.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام دادگاه صالح رسیدگی به دعوای تقسیم ترکه دادگاه محل آخرین اقامتگاه متوفی است
و

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

هر جایی که بیشترین ترکه آن مرحوم وجود دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
دادگاه آخرین اقامتگاه متوفی صلاحیت رسیدگی به پرونده را دارد.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام آخرین محل سکونت متوفی صالح به رسیدگی می باشد یعنی دادگاه آخرین محل سکونت متوفی

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام و احترام
دادگاهی صالح به رسیدگی می باشد که محل آخرین اقامتگاه متوفی در آنجا بوده

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود آخرین اقامتگاه متوفی صالح به رسیدگی است

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اخرین محل اقامتگاه وفوت مرحوم ملاک است واکر گواهی انحصار در شهرستان صادر شده ملاک همانجا خـواهد بود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
آیین دادرسی مدن
ماده 20 - دعاوی راجع به ترکه متوفی اگر چه خواسته، دین و یا مربوط به وصایای متوفی باشد تا زمانی که ترکه تقسیم نشده در دادگاه محلی اقامه می شود که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران، آن محل بوده و اگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد، رسیدگی به دعاوی یاد شده در صلاحیت دادگاهی است که آخرین محل سکونت متوفی در ایران، در حوزه آن بوده است.

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام، دادگاه شهرستان صلاحیت دارد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

آخرین محل سکونت متوفی صالح به رسیدگی می باشد یعنی دادگاه آخرین محل سکونت