مشاوره حقوقی رایگان - رای دادگاه در سرقت تعزیری

باعرض سلام واحترام درموردابلاغیه زیرچرافقط سه ماه حبس برای متهم داده واگردراین 3ماه موتورسیکلت بنده راپس ندهدحبس وی چگونه خواهدشد؟
در خصوص اتهام آقاي ح.د فرزند غ. 46 ساله ايراني مسلمان اهل و مقيم لنجان فاقد سابقه كيفري موثر و فاقد قرارتامين كيفري دائر بر سرقت يك دستگاه موتورسيكلت ليفان 150 از منزل در شب با ارزش ريالي زير 200 ميليون ريال موضوع شكايت آقاي ع.س فرزند ك. دادگاه با توجه به اوراق و محتويات پرونده از جمله شكايت شاكي،صورتجلسه خارج نويسي تصاوير دوربين مداربسته كه دلالت بر خروج موتورسيكلت توسط متهم از محل سرقت دارد و عدم ارائه هر كونه دليلي از سوي متهم كه مبين خريد موتور سيكلت توسط متهم باشد و عدم حضور متهم در دادسرا و دادگاه جهت دفاع از خود ،بزه انتسابي به متهم موصوف رامحرز ومسلم دانسته و به استناد ماده 656 قانون مجازات اسلامي مصوب 1375 و مواد 18 و 37 و 104 قانون مجازات اسلامي متهم را به تحمل سه ماه حبس تعزيري و 40 ضربه شلاق تعزيري و رد عين مال مسروقه در حق شاکی خصوصی و در صورت فقدان عينبه رد مثل يا قيمت آن محکوم می نمايد.اما به استناد تبصره ماده 18 وماده 37 و تبصره آن از قانون مجازات اسلامي مصوب 1392و با توجه به رأي وحدت رويه شماره 746 مورخ 29/10/94 هيأت عمومي ديوان عالي كشور و مواد 67 و 70 و ماده 86 ناظر برماده 83 قانون مجازات اسلامي مصوب 92، نامبرده را به پرداخت پانزده ميليون ريال جزاي نقدي (جايگزين سه ماه حبس تعزيری)در حق صندوق دولت محكوم مي نمايد و متذكر مي شود در صورت عدم پرداخت جزاي نقدي مقرر براي بار نخست يك چهارم تا يك دوم به مجازات مورد حكم افزوده و در صورت تكرار، مجازات حبس اجرا خواهد شد.راي صادره غيابي و ظرف مدت بيست روز پساز ابلاغ قابل واخواهي در اين دادگاه و پس از انقضاء مهلت واخواهي ظرف بيست روز پس از ابلاغ قابل تجديدنظرخواهي در محاكم تجديدنظر استان اصفهان است.
دادرس شعبه 102 کيفری دو لنجان- م.م

پاسخ ها :

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

طبق قانون کاهش مجازات حبس ، دادگاه باید مجرم را به حداقل مجازات محکوم نماید و اگر نظرش بر مجازات بیش از حداقل باشد باید علت ان را در رای خود ذکر نماید، دادگاه با توجه به شرایط مندرج در ماده 37 که مربوط به تخفیف مجازات هست رای صادر کرده ، اگر نسبت به رای اعتراض دارید و معتقد به مجازاتی بیشتر برای متهم هستید میتوانید با ذکر دلایل خود اعتراض خود را به دادگاه تجدیدنظر اعلام کنید که البته با توجه به اینکه دادگاه تجدیدنظر اختیار تشدید مجازات را ندارد امکان نقض رای ضعیف به نظر میرسد ولی در هر حال ثبت اعتراض تنها راه قانونی شما هست.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام متهم به مجازات حبس محکوم نشده است
و متهم باید یا عین مال مسروقه یا قیمت ان را به شاکی مسترد نماید
و بعد از قطعی شدن حکم ، شما باید
درخواست اجرای حکم را نمایید تا اجرائیه صادر و ابلاغ بشود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر فرصت اعتراض باقی است به رای اعتراض کنید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

دادگاه با توجه به شرایط مندرج در ماده 37 که مربوط به تخفیف مجازات هست رای صادر کرده ، اگر نسبت به رای اعتراض دارید و معتقد به مجازاتی بیشتر برای متهم هستید میتوانید با ذکر دلایل خود اعتراض خود را به دادگاه تجدیدنظر اعلام کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود چنان‌چه فرصت اعتراض باقی است بدان معترض شوید مستند و مستدل