مشاوره حقوقی رایگان - دعوا بر سر تقسيم كلبه باغ سيب

با سلام و عرض ادب
از پدر مرحوم (فوت سال 68) چند طناب باغ سیب مانده است و کلا 11 ورثه هستیم و تاکنون تقسیم رسمی انجام نداده و سند مستقلی نداریم و یک سند کلی مادر به نام پدر مرحوم وجود دارد. در حال حاضر یک برادرم با سهم خودش کلا 8 سهم خریده کرده و مالک است و یک سهم دیگر دست یک خواهر دیگر هست و من هم علاوه برسهم خودم یک سهم خواهرم را خریداری کرده ام. چند سال پیش کل زمین باغ سیب را یک نفر تقسیم کن محلی بطور غیر رسمی تقسیم کرد و تقسیم نامه را به برادرم که 8 سهم دارد داده است. ما به دلیل اطمینان به برادر تقسیم نامه نداریم و در ان تقسیم نامه قید شده که کلبه قدیمی مشترک همه هست که وسایل باغ را می گذاشتیم و ما تقسیم نامه ندارم او هم می گوید تقسیم نامه را گم کرده است. این کلبه 30 متری در کنار راه مشترک بین باغ افتاده است ولی جایگاه آن در سر زمین برادرم قرار دارد و در زمان تقسیم زمین ان قسمت یعنی کلبه را قرار شد همه مشترک استفاده بکنیم و مشاع باشیم و حالا برادرم که 8 سهم دارد می گوید این کلبه مال من هست و به کسی نمی دهم و در زمین من قرار دارد و کسی حق ندارد از ان استفاده بکند. لذا خواهش من این هست من چطوری اقدام بکنم تا به حقم برسم با کمال تشکر و احترام

پاسخ ها :

حدیثه علیمی

سرکار خانم حدیثه علیمی :

باسلام.
شما در ابتدا گواهی حصر وراثت پدر مرحومتان را بگیرید. سپس با گواهی حصر وراثت نسبت به تقسیم ترکه اقدام نمایید. نسبت به تقسیم املاک پدرتان جلسه ای در دادگاه تشکیل می شود که برادرتان در جهت اثبات مالکیت خود مجبور است تقسیم نامه را ارائه کند. از آن طریق می توانید به تقسیم نامه برسید.
اگر هم تقسیم نامه واقعا گم شده باشد، اصحاب دعوا می توانند با هم توافق کنند یا قاضی آن زمین را به نسبت سهم الارث تقسیم نماید. که رای قاضی در حکم سند رسمی است و با آن می توانید نسبت به اخذ سند برای سهم الارث خود اقدام کنید.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام ؛؛؛

بدوا" نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت جهت اقدامات لازم اقدام نمایید سپس مبادرت به تحریر و تقسیم ترکه نمایید که در این خصوص بمنظور تقسیم ترکه املاک پدری جلسه ای در دادگاه تشکیل خواهد شد که لازم است برادرتان در جهت اثبات مالکیت خودشمی بایست تقسیم نامه را ارائه دهد لذا اینگونه تقسیم نامه را ملاحظه خواهید نمود که اگر تقسیم نامه هم مفقود شده باشد ورثه یا بایستی توافق نمایند و یا هرکدام سهم الارث خود را دریافت دارند و دادگاه این موضوع را رأی خواهد داد و با عنایت به رأی دادگاه سند رسمی سهم خود را دریافت می دارید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با اخذ گواهی انحصار وراثت دادخواست تحریر و تقسیم ترکه بدهید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود ابتدا نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید سپس دادخواست تحریر ترکه و تقسیم مطرح بفرمائید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

برای ااخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید سپس مبادرت به تحریر و تقسیم ترکه نماییدبمنظور تقسیم ترکه املاک پدری جلسه ای در دادگاه تشکیل خواهد شد که لازم است برادرتان در جهت اثبات مالکیت خودش باید تقسیم نامه ارایه دهد