مشاوره حقوقی رایگان - خرید و فروش ملک بازداشتی (دادگستری)

سلام وقت بخیر. سال 98 ملکی رو خریداری نمودیم که در بازداشت دادگستری برای یک زندانی بوده و در قولنامه هم ذکر شده که مقداری از مبلغ معامله که در بازداشت است تا زمان آزاد شدن ملک از بازداشت در اختیار خریدار می ماند اما در اسناد رسمی وکالت تام به خریدار داده شده اما پس از مدتی فروشنده با ادعای کلاه برداری از خریدار شکایت کرده است و در مرحله اول دادگاه رای به نفع خریدار و بر کلیه مفاد قولنامه مبنی بر رفع بازداشت و خسارت روزانه و تخلیه ملک داده است اما دادگاه تجدید نظر رای بر بطلان معامله داده است و در حال حاضر 6 ماه است که ملک آزاد میباشد؛ با این شرایط این ملک در اختیار خریدار قرار میگیرد یا فروشنده؟

پاسخ ها :

صادق محمدي فارساني

صادق محمدي فارساني :

سلام
وضعیت ملک در زمان بیع ملاک است و چون در آن زمان ملک توقیف بوده است فروش آن از موارد بطلان بیع تلقی می گردد حال که ملک از توقیف آزاد گردیده است از آن فروشنده است چرا که بیع سابق به حکم دادگاه باطل گردیده است.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به اینکه حکم ابطال معامله صادر شده ملک متعلق به فروشنده است.
خریدار می تواند دادخواست استرداد ثمن معامله به نرخ روز بدهد، البته با توجه به اینکه از توقیفی بودن ملک خبر داشته ثمن به نرخ روز قابل مطالبه نیست .