مشاوره حقوقی رایگان - بالا بردن دیوار مشترک

باسلام بین ملک ما و همسایه مجاور دیوار مشترکی میباشد که دوحیاط را از هم جدامیکند همسایه مجاور بدون اجازه اقدام به افزایش ارتفاع دیوار کرده و ادعا میکند که نصف دیوار سهم مشترک من هست و میتوانم بالا ببرم چگونه میتوانم ممانعت کنم؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

صاحبان هر دو ملک مجاور نسبت به دیوار مشترک به صورت مشاع مالکیت دارند، در نتیجه نحوه تصرف آن ها در این دیوار باید به گونه ای باشد که اولا باعث تخریب این دیوار نگردد و ثانیا، تجاوز به حریم ملک مالک دیگر محسوب نشود.
مطابق ماده 118 قانون مدنی، تصرفاتی همچون بالابردن دیوار مشترک، گذاشتن سر تیر و... از جمله موارد تجاوز به حریم ملک دیگر است و بدون اجازه و اذن مالک ملک مجاور، مجاز نیست و اگر این تصرف صورت پذیرد، مالک ملک مجاور می تواند طرح دعوای تصرف عدوانی نموده و از دادگاه صالح تقاضای رفع تصرف نماید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
همسایه طبق قانون بدون اجازه حق بالا بردن دیوار مشترک را ندارد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود حق مشترک باید طرفینی نسبت به آن تصمیم گیری کرد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

دیوار مشترک در ملک موجب حق مشاعی برای دو طرف میباشد که هیچ یک از طرفین نمیتواند بدون رضایت طرف دیگر تصرفی در ان داشته باشد بنایراین میتوانید بابت رفع تصرف او اقدام کنید